Hlavní obsah

McCain se léčí se zhoubným nádorem. Z nemocnice šel do Senátu zrušit lidem zdravotní pojištění

„Samorost" McCain se po čtrnácti dnech od operace mozku vrátil do SenátuVideo: Reuters, Ruptly

 

Reklama

Republikánský senátor John McCain vyslyšel volání prezidenta Donalda Trumpa. V Senátu mu tleskali, na Twitteru vymýšleli přezdívky.

Článek

Potlesk vestoje přivítal v Senátu republikána Johna McCaina, který se vrátil do Kapitolu po operaci mozku. Lékaři mu diagnostikovali zhoubný nádor.

Politik přezdívaný Samorost se objevil ve Washingtonu jen proto, aby hlasoval pro pokračování debaty o zrušení Obamacare.

„Neposlouchejte nabubřelé křiklouny v rozhlase, televizi a na internetu. K čertu s nimi. Nechtějí, aby se něco udělalo pro lidi. Jejich živobytí je naše neschopnost,” řekl v projevu McCain.

Samorost McCain ale příliš nedostál své přezdívce. Jeden z největších vnitrostranických kritiků Trumpa nejen že ve stylu prezidenta zkritizoval média, ale také v prvé řadě poslušně uposlechl Trumpovo volání a podpořil jeho návrh.

Většina republikánu Obamacare jako odkaz bývalého demokratického prezidenta Baracka Obamy logicky kritizuje. V McCainově současném zdravotním stavu je ale jeho postoj minimálně zvláštní, což kritizují i lidé na sociálních sítích. Republikáni totiž chtějí odhlasovat jen konec Obamacare, náhradu ale nenabízí. Plánují o ní jednat až v příštích dvou letech.

McCain tak vlastně hlasuje proti zdravotní péči, kterou nyní potřebuje více než kdy jindy.

„Jestli existuje označení pro pacienta s rakovinou, který opouští nemocniční lůžko, aby ukradl zdravotní péči jiným pacientům s rakovinou, tak je to ,pitomec‘," napsala v reakci na republikánského senátora novinářka Xeni Jardinová, která sama s rakovinou bojovala.

McCain si ale léčbu může jistě dovolit i z vlastních peněz, ne už ale jeho chudší spoluobčané. Lidé mu tak dali novou přezdívku - Pokrytec.

Reklama

Doporučované