Hlavní obsah

Meghan Markleová se kvůli matce staví proti královským tradicím. Uličkou k oltáři ji ale nakonec povede otec

Poruší se tradice při svatbě prince Harryho a Meghan Markleové?Video: Valérie Dvořáková, AP, Reuters

 

Reklama

Matka nevěsty nemívá při královských svatbách významnou roli, Meghan se ale rozhodla, že ta její ji mít bude. Doria Radlanová doprovodí svou dceru až na hrad.

Článek

Blížící se královská svatba bude zřejmě netradiční po mnoha směrech. Budoucí novomanželé princ Harry a americká herečka Meghan Markleová už dříve dali najevo, že si chtějí svatební den uspořádat po svém. Pár má s ohledem na královské zvyklosti odlišný názor například na to, kdo se svatby zúčastní, a v jaké roli.

V lednu se v médiích objevilo oznámení, že Meghan nepovede k oltáři otec, nýbrž její matka. Tato informace se ale teď změnila. Matka Meghan Doria Radlanová svou dceru uličkou nepovede, tato role patří opět otci Thomasi Marklemu. Oznámil to Kensingtonský palác s tím, že oba rodiče nevěsty budou mít na svatbě důležitou roli.

"Vždycky to byl otec," řekl Dickie Arbiter, bývalý mluvčí královny. "Při svatbě matka nemá žádnou roli, Meghan si ale dává záležet na tom, aby její matka měla," dodal Arbiter podle New York Times.

Doria Radlanová a Thomas Markle se rozvedli a Meghan má prý s matkou, se kterou vyrůstala, velmi blízký vztah. Snažila se tak pro ni vytvořit roli, kterou by mohla zastávat v její velký den. V minulých královských svatbách zůstávala matka nevěsty vždy spíše v pozadí. S tím pravděpodobně Meghan nesouhlasila a rozhodla se porušit tradici.

Doria Radlanová pojede se svou dcerou ve voze přímo k hradu Windsor, kde se poté v kapli svatého Jiří uskuteční obřad. Veřejnost by tak v den svatby měla sledovat, jak Meghan s matkou vystupují před hradem. Následně se Radlanová vydá do kaple, zatím co se Meghan setká se svými družičkami a bude se připraví se na zahájení obřadu. Zde je rozdíl oproti svatbě prince Williama, kdy jeho manželka Kate Middletonová dorazila do Westminsterské opatství se svým otcem, který ji vedl k oltáři.

Rodiče budoucí manželky prince Harryho přijedou podle webu Harper's Bazaar do Británie už týden před svatbou připadající na 19. května, a stráví nějaký čas s královnou Alžbětou, princem Filipem a dalšími členy rodiny.

Reklama

Související témata:
Ulička

Doporučované