Hlavní obsah

Mělník připravuje strategii pro změnu klimatu, finální podoba má být v lednu

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Mělník.

Reklama

Mělník připravuje strategii pro změnu klimatu, její finální podoba má být v lednu. Dokument má městu pomoci připravit se na vlny veder a sucho.

Článek

„Část návrhu minulý týden projednali odborníci, zastupitelé a veřejnost. Mezi prioritami Mělníka je efektivní nakládání s vodními zdroji, cesta k energetické soběstačnosti a postupné zlepšování komunikace témat ochrany životního prostředí s veřejností,“ uvedla mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová.

Zranitelnost města vůči změně klimatu zmapovali experti. „Město Mělník tak teď má přesná data například o expozici města klimatickým vlivům, průměrných teplotách ve městě, přehřívání během horkých dnů nebo suchu,“ uvedla mluvčí. Další aktuální data má radnice třeba o stavu krajiny i ekosystémů a také z oblasti zdraví, dopravy, rekreace, cestovního ruchu, průmyslu, energetiky a podobně.

Na podzim odborníci připraví návrh strategie, která má městu přinést systém opatření vhodných pro město Mělník. Systém má Mělníku nejen pomoci přizpůsobit se změně klimatu, ale také k ní méně přispívat. Zájemci ještě stále mohou městu a adaptační strategii pomoci vyplněním krátkého dotazníku na webu.

Reklama

Související témata:

Doporučované