Hlavní obsah

Města v Karlovarském kraji zřejmě omezí vánoční trhy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Města v Karlovarském kraji zřejmě omezí rozsah vánočních trhů. Cheb už rozhodl o tom, že slavnostní rozsvícení vánočního stromu se konat nebude, zpřísní se i dohled přímo u stánků.

Článek

Karlovy Vary zatím o omezení programu nerozhodly, jsou ale připraveny reagovat na opatření, která přijme vláda, a to jak omezením programu nebo v nejhorším případě i zrušením trhů, zjistila ČTK.

„S ohledem na epidemickou situaci se nebude dne 27. listopadu konat slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad a ani se neuskuteční ohňostroj, který měl být vrcholem otevření letošních Chebských vánočních trhů,“ informovalo město Cheb. Pořadatel podle něj rovněž upraví areál trhů tak, aby bylo možné u vchodů kontrolovat návštěvníky trhů, kontroly budou vždy odpoledne od 16:00 do zavírací doby trhů.

Zrušení slavnostního zahájení chebských trhů, které jsou největší v kraji, vyvolalo negativní reakce na sociální sítích. Starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM) se snažil rozhodnutí vedení města vysvětlit rostoucí vlnou nákazy. „Kdo si pamatuje, jak vypadalo slavnostní zahájení trhů ještě v roce 2019, ví, že se na náměstí tísnilo nějakých 8000 lidí. Dopustit něco takového v sílící epidemii by byl hazard, zvláště vzhledem k tomu, že část obyvatel zcela záměrně ignoruje protiepidemická opatření,“ uvedl na facebooku Jalovec. „My jsme po důkladném zvážení usoudili, že není nutné trhy rušit úplně, ale je třeba na nich zajistit solidní míru bezpečí prostřednictvím kontroly,“ doplnil starosta Chebu.

Karlovy Vary zatím plánují slavnostní rozsvícení vánočního stromu u hotelu Thermal na neděli 28. listopadu. Podle mluvčí magistrátu je ale možné, že ještě nastanou změny. „Na plakátech máme upozornění, že změna programu je možná. Také loni jsme rozsvícení vánočního stromu dělali formou on-line přenosu. Jsme připraveni reagovat na mimořádná opatření,“ řekla ČTK mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Reklama

Doporučované