Hlavní obsah

Městská divadla pražská zrušila své vystoupení na festivalu v Plzni

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská divadla pražská zrušila i náhradní představení, které měla scéna uvést na festivalu Divadlo v Plzni. Původně plánované představení Sláva a pád krále Otakara měla v neděli nahradit inscenace Hrdinové kapitalistické práce.

Článek

Vystoupení bylo zrušeno bez náhrady a diváci mohou vrátit vstupenky nebo v témže čase od 15:30 navštívit představení Kaleidoscope. Vyjádření MDP se ČTK nepodařilo získat.

Náhradní představení Hrdinové kapitalistické práce má mít na domácí scéně v Praze premiéru až 14. září. Městská divadla pražská tvoří Divadlo ABC, Divadlo Rokoko a Komedie.

Inscenace Hrdinové kapitalistické práve vychází ze zkušeností novinářky Saši Uhlové, která pracovala pod změněnou identitou na nejhůře placených pracovních místech: v nemocniční prádelně, v závodě na zpracování kuřat, jako pokladní v supermarketu, v továrně na výrobu sladidel i v třídírně odpadu. Tyto zkušenosti popsala v reportážích, které vyšly knižně a byly také zpracovány v dokumentárním filmu Apoleny Rychlíkové Hranice práce. Divadelně Uhlové zážitky nyní zpracoval režisér Michal Hába.

Ve čtvrtek divadlo oznámilo, že kvůli pozitivně testovanému zaměstnanci ruší Městská divadla pražská do 16. září všechna představení v divadle ABC. Na webu divadlo uvedlo, že zaměstnanci jsou v karanténě a podrobí se preventivním testům. Celé divadlo ABC projde důkladnou dezinfekcí a provoz v něm se obnoví v nejbližším možném termínu. Pozitivně testovaný zaměstnanec nebyl podle divadla v přímém kontaktu s diváky.

V divadle ABC se tak představení Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách z 12. září přesouvá na 2. prosinec. V divadle Komedie se ruší představení Sláva a pád krále Otakara 9. září. V divadle Rokoko se přesouvají premiéry inscenací Posedlost a Kanibalky 2: Soumrak starců a ruší se jejich zářijová představení. V případě Posedlosti jde o termíny 5., 8. a 24. září, v případě Kanibalek 2 o termíny 11., 12. a 21. září. O nových termínech premiér bude divadlo informovat.​ Představení Otec se z 10. září přesouvá na 4. prosince. V divadlech Rokoko a Komedie se hraje dál s dílčími programovými změnami. Informace najdou diváci na webu www.mestskadivadlaprazska.cz.

Reklama

Doporučované