Hlavní obsah

Městské divadlo Brno nemůže hrát, nabízí aspoň zvukové pořady

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V době, kdy nelze hrát pro veřejnost, se Městské divadlo Brno pustilo do výroby podcastů, tedy zvukových pořadů šířených prostřednictvím internetových platforem.

Článek

„Zájemcům nabízíme rozhovory, pohádky čtené herci nebo tematické pořady o úspěšných i připravovaných inscenacích,“ informovala mluvčí divadla Kateřina Vižďová.

Podcasty jsou pro přehlednost a rychlou orientaci rozděleny do několika tematických kategorií. V sekci Dramatizace se lidé seznámí s předlohami divadelních inscenací, Zlatý fond připomene klasická díla hudebního divadla a Původní tvorba přiblíží inscenace, které měly v Městském divadle světovou premiéru.

„Kromě toho dále připravujeme také Pohádky předčítané našimi herci a k poslechu zde budou postupně přibývat i části rozhovorů z odvysílaných dílů naší talk show MdB Klub,“ popsala Vižďová

V sekci Dramatizace je už připravený k poslechu pořad o Skleněném pokoji, románu Simona Mawera dramatizovaném pro jeviště Městského divadla. První epizoda Zlatého fondu je věnovaná muzikálu West Side Story, který stál v počátcích brněnského muzikálového boomu. V sekci Pohádky už na děti čeká Kocour v botách, klasická pohádka v podání Jana Mazáka, Tomáše Saghera a Aleše Slaniny.

„Jako malou ochutnávku do budoucna můžeme už teď prozradit, že sekce Dramatizace se v dalších dílech zaměří na mysteriózní thriller Santiniho jazyk či na příběh o hledání lásky Anna Karenina,“ uvedla Vižďová. Ve Zlatém fondu se připravuje povídání o muzikálovém hitu Poslední loď a rockové opeře Rent.

Zájemci pořady najdou ve službách Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts, případně na webu divadla.

Reklama

Související témata:

Doporučované