Hlavní obsah

Městský bazén v Aši čeká rekonstrukce zhruba za 50 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Město Aš připravuje rekonstrukci plaveckého bazénu. Plánovaný projekt bude stát 2,4 milionu korun. Na jednu z největších investic města do sportu za poslední roky bude chtít radnice získat alespoň zčásti dotaci

Článek

Náklady na kompletní opravu městského bazénu se odhadují na 50 milionů korun. Město plánuje hlavně výměnu betonové bazénové vany, která začala propouštět. „Budeme vyměňovat celé vnitřní obložení i nové šatny. Budeme i zateplovat a dělat energeticky úsporná opatření,“ řekl ašský starosta Dalibor Blažek (Místní). V plánu je vybudovat také relaxační centrum se saunou nebo nový bufet.

Projektová dokumentace by měla být hotová přibližně za rok. Přesné náklady ukáže až dokončený projekt, radnice nyní počítá s 50 miliony korun. Na některé náklady, například na energeticky úsporná opatření, bude chtít získat dotaci. Zbytek bude město v příštích letech financovat z vlastního rozpočtu.

Krytý plavecký areál v Aši je z roku 1978. Tvoří ho dva bazény, malý pro děti a začínající plavce a velký s délkou 25 metrů a šířkou 12 metrů. Pro relaxaci je k dispozici parní lázeň.

Obnova bazénu začala před více než deseti lety. Radnice již za šest milionů korun nechala opravit a zateplit střechu bazénu a vyměnila technologii úpravny bazénové vody. Na střechu bazénu pořídila solární systém a nechala opravit také rozvody ústředního topení.

Městský bazén využívají kromě příznivců vodních sportů zejména mateřské a základní školy. Vstupné podle starosty nepokryje celkové náklady bazénu, město proto dává na jeho provoz sedm milionů korun ročně. Loni ho navštívilo 54 tisíc lidí. Aš má přibližně 13 tisíc obyvatel.

Reklama

Související témata:

Doporučované