Hlavní obsah

Mezi Rakovníkem a Kněževsí má vzniknout cyklostezka

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Cyklostezka mezi Rakovníkem a Kněževsí povede katastrem několika obcí, které uzavřely kvůli dotačním podmínkám smlouvu o spolupráci. Stavba by mohla v případě schválení dotace začít příští rok.

Článek

Celkové náklady na vybudování stezky starostka Kněževsi Alena Králičková odhaduje na sumu kolem 20 milionů korun, přesná částka bude záležet na výsledku tendru. Větší část nákladů by měla pokrýt dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

Obec chce být podle Králičkové připravena a práce hodlá zahájit co nejdříve po obdržení dotace. „Plánujeme na jaře udělat výběrové řízení,“ uvedla starostka. Zhotovitele podle ní obec zřejmě vybere dříve, než bude mít rozhodnutí o dotaci, ale dá se tak zabránit dalším průtahům.

První část stezky by měla vést katastrem Rakovníka, práce by měly začít na podzim 2021. Po zimě by měly následovat zbývající části, hotovo by mohlo být do léta 2022.

Kněževes také plánuje obnovu Jižní ulice, kromě nové silnice by zde měly přibýt nové chodníky a osvětlení. I v tomto případě náklady dosáhnou zhruba 20 milionů korun, přibližně polovinu má taktéž pokrýt dotace.

Reklama

Doporučované