Hlavní obsah

Michaela Jacksona hrál v seriálu běloch. Televize po kritice epizodu neodvysílala

Britská televize stáhla epizodu o Michaelu Jacksonovi ze seriálu Urban Myths.

 

Reklama

Televize Sky TV se tak rozhodla po několika dotčených prohlášeních zpěvákovy dcery Paris.

Článek

Britská televize Sky TV stáhla kvůli stížnostem dcery Michaela Jacksona z vysílání díl seriálu Urban Myths, který měl být vysílán na kanálu Sky Arts. „Chce se mi z toho zvracet,” napsala na Twitter v reakci na trailer epizody, který - podle ní urážlivě - vyobrazuje jak jejího otce, tak i kmotru Elizabeth Taylor. Vedení televize uvedlo, že nechtělo nikomu způsobit škody.

„Rozhodli jsme se, že půlhodinovou epizodu o Elizabeth, Marlonovi a Michaelovi neodvysíláme, protože se její děj dotkl členů Jacksonovy rodiny. Naším cílem však nebylo nikoho zesměšnit, měli jsme v úmyslu dodat reálným událostem lehčí tón. Představitel Jacksona Joseph Fiennes se stažením dílu souhlasil,” uvedla televize ve svém prohlášení.

Díl podle dostupných informací pojednává o Jacksonově roadtripu, kdy jej na cestě doprovází Marlon Brando a Elizabeth Taylor, časově se děj odehrává těsně po zářijových útocích v roce 2001. Po zhlédnutí traileru se však zvedla vlna nevole, které vévodily reakce Jacksonovy dcery Paris na Twitteru. Ta na sociální síti prohlásila, že se jí video hluboce dotklo.

„Štve mě, jak moc evidentní je, že jde o úmyslné ponížení nejen mého otce, ale i kmotry Liz,” napsala. „Kde je nějaký respekt? Dlouhé roky oba tvrdě pracovali, aby vytvořili tak hluboké dědictví. Je mi za tvůrce stydno.”

Na obsazení a děj epizody si však nestěžovala jen dcera ústřední postavy. Více než 20 tisíc lidí podepsalo petici za stažení dílu. Nelíbilo se jim především obsazení bělošského herce, když Michael Jackson byl sám Afroameričan. Petice popisuje, jak zpěvák celý život trpěl kvůli nemoci vitiligo, jež způsobuje vybělení kůže.

„Jen těžko se chápe fakt, že jako představitele jednoho z nejikoničtějších černých hudebníků všech dob vybrali herce, který je známý především pro svou roli ve filmu Zamilovaný Shakespeare,” vyjádřili se. Zakladatelé petice nebyli spokojení ani s obsazením Briana Coxe jako Marlona Branda.

Reklama

Doporučované