Hlavní obsah

Linetu se rýsuje obchod, který ho přiblíží k miliardové metě. Rozhodne se do poloviny roku

První část pořadu Byznys zblízka a v něm výroba postelí Linet a rozhovor se Zbyňkem Frolíkem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost Linet má za sebou rekordní rok. Vyrobila nejvíc zdravotnických lůžek v historii – 110 tisíc. Její tržby se budou pohybovat mezi 270 a 280 miliony eur a rýsuje se obchod, který by Linet přiblížil k vysněnému cíli – miliardovým tržbám. Rozhodnuto má být v polovině roku. V pravidelném pořadu Byznys zblízka to Seznamu potvrdil Zbyněk Frolík.

Článek

Linet chce růst – aby se dotáhl na své dva největší americké rivaly, potřebuje tržby zvýšit téměř čtyřnásobně. A to v nejkratší době – což nejde bez nákupu velké firmy s podobným zaměřením a potřebného kapitálu.

Právě kvůli tomu si firma najala poradce JP Morgan. Ten měl najít instituci či finanční fond, který přijde s takovou transakcí, co firmě pomůže k růstu. A jedna taková možnost se objevila ve Spojených státech.

„V současné době máme finální nabídky, ale čekáme na dodatečná čísla, která potřebujeme od potenciálního akvizičního cíle ze Spojených států, abychom zjistili, za jakých podmínek to má smysl, aby ten investor do firmy nějakou částí vstoupil,“ vysvětluje Zbyněk Frolík, zakladatel společnosti Linet.

Odmítá přitom spekulace médií, že hlavním cílem je společnost prodat. „Nikdo z našich společníků nemá zájem prodat firmu, která mu ročně roste o 15 procent,“ dodává Frolík. Jestli bude podíl, který nový investor získá minoritní či poloviční, ale zatím neví.

Cena společnosti Linet se přitom pohybuje mezi 500 až 550 miliony eur.

Pokračování pořadu Byznys z blízka a v něm rozhovor se zakladatelem LInetu Zbyňkem Frolíkem.Video: Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den od 14 hodin, v reprízách od 18:15 a ve 22:30 na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované