Hlavní obsah

Milionářem díky toxoplazmóze, král Prahy u soudu a kauza Macronova bodyguarda

Den očima Karolíny Bulisové.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Události, které ve středu 26. července zaujaly redaktorku Karolínu Bulisovou.

Článek

Chcete se stát milionářem? Tak si kupte kočku a doufejte, že od ní chytnete toxoplazmózu. Vědci z britské Královské společnosti přišli s překvapivým objevem. Lidé, kteří jsou toxoplazmózou nakažení, mají o 80 procent větší předpoklady k tomu, že začnou podnikat. Zároveň jim nemoc snižuje strach z neúspěchu. Ale toxoplazmóza neovlivňuje pouze lidský mozek. Zajímavý efekt má i na myši. Pokud se myš nakazí parazitem toxoplazmózy, vyvine se u ní doopravdy zvláštní symptom - přestane se bát koček.

Hořký pád zažívá bývalý fotbalista Tomáš Řepka. Někdejší kapitán Sparty, který si přezdíval „král Prahy“, stojí před soudem. Bývalý obránce čelí obvinění, že na svou bývalou manželku podal falešný inzerát na sexuální služby. Řepka, jenž před nedávnem vydal dobře prodávanou knihu „Tomáš Řepka: Děkuju“, u soudu řekl, že měsíčně bere 9800 korun a na zaplacení inzerátu mu měla chybět dvacetikoruna. Smutný konec kdysi skvělého fotbalisty.

Za „bouři ve sklenici vody“ označil francouzský prezident Emmanuel Macron aféru svého bezpečnostního poradce Alexandra Benally, který se kvůli napadení demonstranta ocitl v centru skandálu otřásajícího vládou. Benalla se sice za své chování omluvil a přiznal, že udělal chybu. Práci mu to ale nevrátí. Macron jej pod tlakem veřejnosti nakonec z funkce propustil. I tak prezident Francie čelí kritice hlavně za způsob, jak na odhalení zareagoval. A zažívá tak od nástupu do úřadu největší politický skandál, jehož hlavním odhalením je, jak se za 14 měsíců v Elysejském paláci vzdálil obyčejným lidem.

Nejen tyto, ale i další události, které zaujaly redaktorku Seznamu Karolínu Bulisovou, najdete v úvodním videu.

Reklama

Doporučované