Hlavní obsah

Mladý umělec ozdobí odběrové místo v Brně graffiti s motivem viru

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Mladý kreslíř Michal Pavlík tvoří na zdech u odběrových ambulancí Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně graffiti s motivem koronaviru, který způsobuje onemocnění covid-19.

Článek

V budoucnu se graffiti šestnáctiletého studenta nejspíš objeví také u odběrového centra krevní banky, řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Pavlík svůj výtvor nemocnici sám nabídl. „U svaté Anny pracuje moje známá. Viděl jsem nějaké fotky starší budovy, ve které je odběrové covid centrum, a napadlo mě, že by mohlo být dobré ji trochu oživit. Tématem jsou viry covidu, zapletené v mém pojetí DNA,“ uvedl.

S graffiti začal Pavlík v osmé třídě na základní škole. „V některých hodinách jsem se nudil, vymýšlel si různé nápisy a postupně se dopracoval k určitému stylu,“ řekl. Dělat graffiti znamená podle něj pořád kreslit a kreslit a nepřestávat na sobě pracovat. Student už kreslí také na zakázku.

Odběrové covid centrum Fakultní nemocnice u svaté Anny najdou lidé v budově C, vchod je z Leitnerovy ulice. Centrum testuje pacienty, které na odběr pošlou lékaři či hygienici, i samoplátce starší 18 let. Termín lze objednat přes internet.

Reklama

Doporučované