Hlavní obsah

Mocní na dovolené. Trump vyrazil na golf, Putin loví štiky na Sibiři

Zatímco Putin loví ryby na Sibiři, Trump odcestoval do svého golfového klubuVideo: AP, Ruptly

 

Reklama

Po Putinovi se na dovolenou vydal i jeho americký protějšek Trump. Stráví ji v golfovém klubu.

Článek

Americký prezident Donald Trump v pátek opustil Bílý dům a zahájil 17denní dovolenou, kterou jeho úřad označil za pracovní. Stráví ji ve svém sídle a golfovém klubu v Bedminsteru v New Jersey.

Před nástupem do funkce se Trump nechal slyšet, že si dovolenou brát nebude. „Bílý dům bych skoro nikdy neopouštěl, protože se toho musí moc udělat. Nebyl bych prezident, který si bere dovolenou," řekl Trump v červenci 2015. Ke konci srpna už však bude mít 53 dní volna.

Jeho předchůdce Barack Obama si za stejné období podle listu The Washington Post vzal jen 15 dní. Trump si z Obamy často dělal legraci kvůli hraní golfu. „Hraji golf, abych relaxoval. Můj doprovod je ve skvělé formě. Barack Obama hraje golf, aby utekl před prací, zatímco Amerika je v troskách," uvedl na svém Twitteru v prosinci 2011.

Trump podle agentury DPA strávil téměř každý druhý víkend od nastoupení do funkce ve svých golfových klubech na Floridě, ve Virginii nebo v Bedminsteru, kde bude trávit začínající dovolenou.

Během prezidentovy dovolené projde rekonstrukcí západní křídlo Bílého domu, v němž má kancelář. Opravovat se bude i klimatizace, proto jej prý musí na dva týdny opustit i prezidentovi úředníci.

Dovolená v srpnu je už pro americké prezidenty tradicí. Barack Obama cestoval na Havaj nebo na ostrov Martha’s Vineyard u pobřeží státu Massachusetts. George W. Bush jezdil na ranč v Texasu. Bílý dům zdůrazňuje, že prezident může úřadovat odkudkoliv.

Ve stejné době jako Trump je na dovolené i jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Čas tráví rybařením. Ve videu se nechal zachytit, jak v neoprenu a s harpunou loví štiku. Společnost mu při tom dělal ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Podívejte se na záběry rybařícího Vladimira Putina.

Putin dvě hodiny bojoval se štikou, vybavený byl neoprenem i harpunouVideo: Ruptly

Reklama

Doporučované