Hlavní obsah

Moderátor James Corden jako fenomén. Co stojí za zrozením hvězdy z americké noční show?

Moderátor James Corden proslul slavným Carpool Karaoke. Co mu prozradil Paul McCartney o písni Let it be?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Angličan James Corden se stal fenoménem. Jeho Late Late show sledují miliony diváků. S hollywoodskými herci natáčí vtipné scénky, se zpěváky zase zpívá karaoke ve svém autě. Kde se vůbec zrodila jeho sláva?

Článek

David Letterman, Conan O'Brien, Jimmy Fallon a James Corden. Všichni čtyři mají něco společného, a přesto je každý úplně jiný. V různých obdobích jsou spojení s late night show. Formátem, který nejen v Americe znamená velké peníze, slávu a je symbolem úspěchu. James Corden se stal jediným, který kromě osobitosti, neotřelosti a drzosti při rozhovorech nabízí konzumentovi dnešního zábavního průmyslu něco navíc. 

Jednoduché, vtipné scénky s největšími hvězdami jsou právě to, co diváci milují a co se po každém díle šíří internetem jako lavina. Video s Tomem Cruisem, jak skáče ze čtyř tisíc metrů nad zemí, během několika dní vidělo přes 14 milionů lidí. Běžně ale mají jeho videa i pětinásobnou sledovanost. Hlavně ta, kde za jízdy zpívá hity svých hvězdných hostů.

Třeba s Paul McCartneym: „V šedesátých letech se mi zdálo, že za mnou ve snu přišla moje matka, která v té době byla po smrti, a utěšovala mě a řekla mi: To bude v pořádku. Jen to nech být. Cítil jsem se tak dobře. Měl jsem pocit, že všechno bude dobré. Ona mi dala tu naději. Tak jsem se probudil a říkal si: Jak to bylo? Říkala, ať to nechám být. To jsem nikdy neslyšel a znělo to fakt dobře. Tak jsem napsal píseň Let it be, ale ta pozitivita je její. Je to ten nejkrásnější příběh, který jsem kdy slyšel,“ prozradil bývalý člen skupiny The Beatles během zpívání písně Let it be.

Reakce překvapila i samotného McCartneyho. „Já si vybavil svého dědu, který byl muzikant, jak sedí s tátou a říká: Zahrajeme si nejlepší písničku, jakou jsem kdy slyšel. A zahrál tuhle,“ odvětil moderátor se slzami v očích.

Evidentně to byl právě děda a táta, kteří ho do světa muziky přivedli. A díky nimž Corden mohl před sedmi lety ještě pro BBC připravit skeč s Georgem Michaelem a odstartovat tak úspěšný formát Carpool Karaoke. O téhle dráze ale nesnil. Když přišla nabídka do Late Late, původně ji odmítl. O to velkolepější ale byl jeho nástup. Vymyslel video, kde ho na jeho novou práci trénují ti nejlepší až do okamžiku, kdy je připraven.

Zajimá vás, proč diváci Jamese Cordena milují? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované