Hlavní obsah

Módní přehlídka v lese! Lagerfeld s novou kolekcí Chanel překvapil i otrlé

Karl Lagerfeld si pro představení své přehlídky vybral pařížský Grand Palais, výstavní palác, který přeměnil v les. Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Módní svět je plný výstředností. Jedna taková se stala v Paříži. Známý návrhář Karl Lagerfeld se rozhodl, že přemění výstavní palác Grand Palais v les!

Článek

Návrhář Karl Lagerfeld představil svoji kolekci Chanel pro podzim a zimu letošního roku. A nutno dodat, že k poslednímu dni Pařížského týdne módy se postaral o pořádný poprask.

Oslavovaný designér celou přehlídku zasadil do Grand Palais. Pavilonu v Paříži, který byl postaven pro světovou výstavu v roce 1900 a dnes slouží státním muzeím pro dočasné výstavy.

Molo lemovaly skutečné vysoké stromy porostlé mechem a popadané listy, které pokrývaly celou zem. Hosté seděli na lavičkách vyrobených ze špalků dřeva. Celá scenérie měla evokovat podzim, ke kterému se vázala i samotná módní kolekce.

Pro Lagerfelda to byl návrat do dětství. Pro Vogue dokonce řekl, že byl vychován na venkově, na pozemku, který měl u domu 12 stromů - přesně tolik, kolik se také objevilo na přehlídce.

Šperky, doplňky, oblečení evokovalo představu studené, podzimní procházky po venkově. Dominovaly aplikace listů, modely měly několik vrstev, nebály se ani vysokých výrazných rukavic a nesouměrných náušnic.

K vidění byly ale i koktejlky, podzimní kabátky a klasické chanelovské kousky jako tvídová sáčka, prošívané kabelky a známé chanelovské náhrdelníky z perel.

Bláznivá přehlídka v Paříži měla i českou stopu. Mezi modelkami se na přehlídkovém mole objevila Jana Tvrdíková, vítězka světového finále soutěže Elite Model Look 2016.

Mezi hosty pak nechyběly celebrity jako bývalá manželka Johnnyho Deppa Vanessa Paradis, herečka Keira Knightley nebo zpěvačka Lily Allen.

Zajímá vás, jak modely vypadaly? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované