Hlavní obsah

Moravské divadlo Olomouc chystá na svátek koncert pro zdravotníky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravské divadlo Olomouc chystá na státní svátek speciální koncert určený všem pracovníkům ve zdravotnictví. Ponese název Koncert plný energie a lidé budou moci vystoupení umělců za doprovodu živé kapely sledovat na Facebooku.

Článek

Z divadelního jeviště zazní jako poděkování písně ze slavných muzikálů i popové a rockové hity. „V současné době, kdy je divadlo z důvodu protiepidemických opatření uzavřené, jsme se aspoň touto formou chtěli opět setkat s našimi příznivci a současně podpořit lékaře, sestřičky, zkrátka celý zdravotnický personál, poděkovat jim všem a zpříjemnit jejich práci, která je v těchto dnech tak důležitá a tak náročná,“ uvedl ředitel divadla David Gerneš.

Mluvčí divadla David Kresta doplnil, že zájemci mohou už nyní posílat zdravotníkům vzkazy a poděkování, která budou zveřejňována během koncertu, a to například do zpráv na facebookové stránce Moravského divadla.

Z jeviště zazní během dvouhodinového koncertu ukázky z muzikálů Starci na chmelu, Šakalí léta, Donaha!, Bídníci či z opery amerického skladatele George Gershwina Porgy a Bess. Chybět nebudou ani písně Jaromíra Nohavici, které doprovázejí populární činoherní inscenaci Boží mlýny, doplnil mluvčí divadla. Ve druhé polovině koncertu se pak umělci Moravského divadla představí jako interpreti hitů od The Beatles, Queen, Scorpions a dalších popových a rockových legend.

Za mikrofonem se vystřídají členové činohry Vendula Nováková, Natálie Tichánková, Lukáš Červenka, Tomáš Krejčí či Jan Ťoupalík. „Na koncert se moc těším, bude to po dlouhé době konečně nějaké vystoupení, i když bez diváků, kteří mi moc chybí,“ podotkl k tomu Ťoupalík. Ze souboru opery a operety pozvání přijali Barbara Sabella, Vendula Pumprlová, Jiří Přibyl, Jakub Rousek či Martin Štolba. Jako hosté se představí pedagogové hudebního institutu Filip Tailor a Adam Sychrow. Zpěváky doprovodí desetičlenná kapela. Večerem provede umělecký šéf činohry Roman Vencl.

Reklama

Doporučované