Hlavní obsah

Mourinhovi lenoši na nedělní procházce lázeňskou kolonádou

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho slíbil fanouškům Tottenhamu zisk trofeje. První zápas nové sezony Premier League ale příznivce Spurs uvrhl spíš do deprese.

Reklama

Článek

První zápasy nového ročníku Premier League potvrdily, že nejvyšší anglická soutěž ani bez diváků nenudí. V severním Londýně zavládlo rozčarování v táboře Spurs a Angličan radí: neřešte interní věci na Twitteru!

Portugalský trenér José Mourinho je známý tím, že často stahuje mediální pozornost na sebe, a poskytuje tak svým svěřencům „kouřovou clonu“. Jenže úvodní zápas nové sezony, ve kterém jeho Tottenham zaslouženě prohrál doma (byť v komorní kulise) s Evertonem 0:1, nabídl jiný obrázek. Mourinho v souvislosti s fotbalisty Spurs použil výraz lazy, líní. A podle osazenstva podcastu plným právem.

„Coby rodák z Františkových Lázní jsem fotbalisty Tottenhamu viděl, jak se procházejí o nedělním odpoledni na kolonádě se zmrzlinou a poslouchají lázeňský orchestr,“ nešetřil Spurs Jaromír Bosák. Fotbalový expert Seznam Zpráv Luděk Mádl se k němu připojil s tím, že mdlý výkon Tottenhamu jde i za slovutným portugalským trenérem, který podle všeho nedokázal tým k zápasu patřičně nabudit.

Hostitel Angličana a fanda Tottenhamu Jiří Hošek byl zklamaný, protože prý týmu v neděli věřil. Nabídl i mírně konspirační teorii, že po takovém výkonu bude Mourinho snáz přesvědčovat prezidenta klubu a známého skrblíka Daniela Levyho, že s takovým týmem přece nemůže pomýšlet na úspěch a že potřebuje další posily. „Spurs potřebují levého obránce, možná i záložníka, a každopádně středního útočníka, který by kryl záda Harrymu Kaneovi,“ soudí Hošek s tím, že Tottenham má teď dost hluboko do kapsy a je to znát.

Trojice Bosák, Mádl a Hošek, sama velmi aktivní na sociálních sítích, řešila také poprask kolem statusu kapitána West Hamu Marka Noblea. Ten na Twitteru zkritizoval prodej talentovaného mladíka Gradyho Diangany do West Bromwiche. „Zpochybnil když ne kouče, tak lidi ještě na vyšších patrech hierarchie, kteří přijali rozhodnutí mladého hráče prodat. Ví Noble něco o klubové pokladně, že něco takového říká? Jestli si něco takového myslí, měl si to nechat pro sebe. Tohle snažení West Hamu opravdu nepomohlo,“ uvedl pro Sky Sports bývalý skotský internacionál Graeme Souness.

Jaromír Bosák Sounessův postoj plně sdílí a dodává: „Teď si představme, že se Noble v tréninku lehce zraní, nebude nominovaný k zápasu a hned se začne řešit, že si s ním trenér David Moyes vyřizuje účty nebo že ho klub potrestal.“ Ani Luděk Mádl Nobleův postup moc nechápe: „Nevybavuji si, že bych podobnou situaci ve fotbale zažil. Připomíná mi to snad vzdáleně moment, kdy se Karel Poborský veřejně vzdal kapitánské pásky na protest proti tréninkovým metodám Jaroslava Hřebíka.“

V Angličanovi se analyzoval i úspěšný start Arsenalu do nové sezony, kdy se ovšem soupeř z Fulhamu k zápasu v podstatě „nedostavil“, jak to zformuloval Jaromír Bosák. Podrobně se řešil i divoký zápas na Anfieldu, v němž Leeds sice podlehl Liverpoolu 3:4, ale ukázal, že mezi anglickou špičkou nebude do počtu. „Byl to ten nejlepší fotbal, který jsem v covidovém období viděl,“ prohlásil Luděk Mádl.

Poslechněte si aktuální epizodu podcastu Angličan s Jiřím Hoškem, Jaromírem Bosákem a Luďkem Mádlem. Najdete ji v přehrávači nad textem.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované