Hlavní obsah

Multimilionáři od vařečky. Sítě přihrají dolary spíš než hvězdičky

Kolik si už Jamie Oliver vyvařil? Zatím to stačí na druhou příčku světového kuchařského žebříčku.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Králem kuchařského Instagramu je Jamie Oliver. Na paty mu šlapou slavné youtuberky.

Článek

Český kulinářský svět aktuálně žije odchodem i z televizní šou známého Jana Punčocháře z restaurace Grand Cru. Muž, který je považován za jednoho z nejlepších šéfkuchařů u nás, míří do Dejvic, kde otevře pivnici a zároveň maličký podnik, který by mu mohl vynést michelinskou hvězdu, jež mu už léta uniká.

Tento punc kvality ovšem nutně bohatství nepřináší, jak ukazuje pohled do zahraničí. Vydělanými penězi totiž s přehledem poráží Jamie Oliver, který ve svých pěti desítkách podniků nemá hvězdičku ani jednu, Gordona Ramseyho, jehož podniky jsou Michelinem ověnčeny bohatě.

Proč? Možná i proto, že umí lépe pracovat se sítěmi. Má více fanoušků, a tak si za propagační „pousty“ může říkat o mnohem větší peníze.

Kdo jsou nejbohatší kuchaři světa? A jak si stojí na sítích slavná Martha Stewart v porovnání s mladičkými youtuberkami? Podívejte se nahoře ve videu.

Reportáž je součástí magazínu Byznys, který vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den v premiéře od 14:00 a následně v reprízách od 18:15 a 22:30.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Doporučované