Hlavní obsah

Muž, který napálil Ransdorfa, dluží miliardy. Soud ho poslal do konkurzu

Příběh muže, kvůli kterému skončil bývalý europoslanec Miroslav Ransdorf ve vazbě, má nový vývoj.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Po více než roce a půl ožívá příběh Vladimíra Huňka – muže, jenž napálil bývalého komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, který kvůli němu skončil ve švýcarské vazbě.

Článek

Brněnský krajský soud nyní na Huňka vyhlásil konkurz. Z dokumentů, které redakce Seznam Zprávy nashromáždila, vyplývá, že dluží miliardy korun.

Na soud se obrátila zhruba desítka lidí a firem, jimž Huněk podepsal směnky v celkově hodnotě přes 3,5 miliardy korun. Stovky milionů korun mu půjčili pod příslibem, že má Huněk ve Švýcarsku ukryté pohádkové dědictví a až se k němu dostane, dlužné částky splatí.

Nad výší směnek se ale podivovali i žalobci, podle nichž nemůže být Huněk v pořádku, když je podepsal. A opačně: Těm, kteří peníze výměnou za úpis poskytli, zas podle nich mohlo být zřejmé, že jde o značně rizikovou operaci.

Video: Kdo jsou lidé, kterým muž z kauzy Ransdorf podepsal směnky na miliardy?

Kdo jsou lidé, kterým muž z kauzy Ransdorf podepsal směnky na miliardy?Video: Radek Nohl

O Huňka se nyní zajímá policie. Prověřuje, zda se nedopustil dalšího podvodu.

V konkurzu je z rozhodnutí brněnského soudu od konce července, kdy verdikt začal platit.

Redakce Seznam Zprávy se vypravila za Vladimírem Huňkem na Berounsko, kde nyní žije. Pátrali jsme také po lidech, kterým směnky na desítky milionů eur podepsal. Podrobnosti celého případu ve videích.

Reklama

Doporučované