Hlavní obsah

Muž vzal na mnichovském nádraží zbraň policii a začal střílet. Zranil několik lidí

Střelba na mnichovském nádraží.Video: Ruptly

 

Reklama

Policie útočníka na místě postřelila a zadržela. Nejednalo se o teroristický útok.

Článek

Situace se odehrála ve stanici Unterföhring na severovýchodě Mnichova. Muž podle dostupných informací vzal zbraň policistovi a z bezprostřední blízkosti střelil jeho kolegyni do hlavy. Šestadvacetiletá policistka je podle policejního mluvčího Michaela Riehleina v kritickém stavu.

„Útočník vystřelil pětkrát. Museli jsme z vagónu pryč,“ řekl svědek listu Bild.

Střelbou muž zranil nejméně další čtyři lidi. Žádné oběti ale nejsou hlášeny. Podle prvního vyjádření mnichovské policie se nejedná o teroristický útok, motiv útočníka ale není znám. Incident se udál před půl devátou ráno. Policisté přijeli na nádraží kvůli údajné rvačce ve vlaku. Na policistku zaútočil při běžné kontrole osob.

„Jde o muže, který jednal sám a z osobních důvodů. Není tu politická nebo náboženská motivace," řekl v televizi mluvčí mnichovské policie Marcus da Gloria Martins. Muž se prý také pokoušel policistu srazit na koleje před přijíždějící vlak.

TWITTER: „Situace na místě je zajištěna policejními silami. Oblast příměstské vlakové stanice Unterföhring je uzavřena." 

Policie muže postřelila a zadržela. Na místě činu jsou nyní desítky policistů, nad uzavřeným nádražím krouží také helikoptéra. Vlakové spoje na severovýchodním okraji města jsou přerušené, jezdit by měly začít v odpoledních hodinách.

Loni v květnu útočník na jiném nádraží příměstských vlaků u bavorské metropole, v Grafingu, nožem zabil jednoho člověka a další tři pobodal. Duševně nemocný 27letý muž není trestně odpovědný.

Reklama

Související témata:

Doporučované