Hlavní obsah

Muž zaútočil na policisty u katedrály Notre-Dame. Jde o terorismus

Policista v Notre-Dame postřelil útočníka, který jeho kolegu ohrožoval kladivemVideo: ČTK, Ruptly

 

Reklama

Útočník se na policisty vrhl s kladivem, jeden z nich ho postřelil. Turisté byli z bezpečnostních důvodů zamčeni v katedrále.

Článek

Útočník napadl před slavnou pařížskou katedrálou Notre-Dame policejní hlídku. Na jednoho z policistů se vrhl s kladivem, druhý ho postřelil. Úřady vyzývají Pařížany i turisty, aby se od katedrály drželi dál. Vše vyšetřují jako teroristický čin. Ministr vnitra Gérard Collomb sdělil, že muž při útoku křičel „to je za Sýrii" a měl u sebe kladivo, kuchyňské nože a doklady alžírského studenta. Dokumenty vyšetřovatelé prověřují. Policista byl zraněn, ale není v ohrožení života, dodal Collomb.

Poté, co policisté zahájili střelbu, byli turisté z bezpečnostních důvodů zamčeni v katedrále. Uvnitř zůstalo na příkaz policie asi 900 lidí, kteří dostali pokyn, aby se posadili. Policie zjišťovala, zda mezi nimi není případný komplic útočníka. Po skončení incidentu, jenž trval asi 45 minut, uvedla, že lidé budou po prověření postupně vypouštěni ven.

Jde o další útok na francouzské policisty v posledních několika měsících. Již dříve muž zaútočil na strážníky před muzeem Louvre, minulý měsíc zase atentátník napadl policisty na třídě Champs-Élysées.

Kvůli incidentu se na pařížské prefektuře bude konat schůzka starostky města Hidalgové, ministra vnitra Collomba a prokurátora Françoise Molinse, kteří se setkají se zasahujícími policisty. Starostka Hidalgová na Twitteru ocenila rychlou reakci policie, jež podle ní zabránila dramatu.

Reklama

Doporučované