Hlavní obsah

Muzikál Galileo je zpět! V únoru se představí v původním hvězdném obsazení

Muzikál Galileo má premiéru 6. února v Divadle Hybernia v Praze.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů Galileo se po 15 letech vrací na divadelní prkna, do Divadla Hybernia v Praze. Producentem a zároveň jedním z představitelů hlavní role je zpěvák Janek Ledecký.

Článek

Do obnoveného představení muzikálu se naplno vrhla původní sestava herců v čele s Josefem Vojtkem, Petrem Kolářem, Ivanou Chýlkovou, Sabinou Laurinovou, Bohoušem Josefem, Dashou a dalšími známými osobnostmi. „Prostě celá ta parta. To byl muzikál, který byl tehdy nejhvězdněji obsazený. Já tam hraji taky,” směje se Janek Ledecký.

„Když jsem začal obvolávat všechny herce, tak jsem ještě nikdy nezažil takové nadšení. Všichni šli do toho,” říká Ledecký, který společně s Tomášem Novotným hraje přímo Galilea.

Příběh muzikálu je o Galileovi, ale rovněž o Giordanu Brunovi a o tom, jestli stojí za to položit za pravdu život, nebo ne. „Zajímavý je také příběh kardinála Maffea Barberiniho, který byl obdivovatelem Galilea, jeho mecenášem, ochráncem, a když se z něj stal papež Urban VIII., tak to byl právě on, který vedl koncil proti Galileovi.”

Premiéra představení se bude konat 6. února 2019.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované