Hlavní obsah

Muzikálový soubor plzeňského divadla uvede speciální koncerty

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Sérii jedenácti speciálních koncertů, na kterých se budou plnit muzikálové sny účinkujících i publika, připravil pro své diváky muzikálový soubor Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Článek

Zazní na nich největší hity z nejúspěšnějších titulů současného i chystaného repertoáru souboru. Program večerů s názvem Každý má svůj sen budou moci z části ovlivnit i diváci, řekla dnes ČTK mluvčí divadla Martina Drbušková.

Koncerty bude provázet šéf souboru muzikálu Lumír Olšovský, který v čele souboru vstupuje do své páté sezony. „Chtě nechtě bylo uplynulé pandemické období příležitostí pro rekapitulace a hluboká zamyšlení. Už samotný název by měl divákům, kteří se vrátí do hlediště, evokovat příležitost zasnít se,“ řekl. Věří, že koncerty nabídnou divákům něco, co nemohou zažít nikde jinde.

Na koncertě vystoupí za doprovodu muzikálového orchestru pod taktovkou Dalibora Bárty či Kryštofa Marka všichni členové souboru v čele s Pavlem Režným, Soňou Hanzlíčkovou, Stanislavou Topinkovou Fořtovou, Jozefem Hruškocim, Lukášem Ondrušem, Pavlem Klimendou, Kateřinou Chrenkovou či Romanem Krebsem. „Je to další příležitost, jak se dostat před diváky po dlouhé koronavirové pauze, a samotná možnost zazpívat si s velkým orchestrem muzikálové vypalovačky je pro nás všechny nesmírně lákavá,“ řekl Režný.

Premiéru bude mít koncert 28. srpna v Novém divadle, v září se odehraje pět nejbližších repríz.

Reklama

Doporučované