Hlavní obsah

Muzikálový zpěvák Petr Kutheil připravuje desku a míří do zahraniční soutěže

Petr Kutheil krůček po krůčku připravuje svoje sólové album.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

Je to už sedm let, co se zpěvák Petr Kutheil zviditelnil v talentové soutěži Hlas Česko Slovenska. Od té doby se snaží proplouvat showbyznysem. Hraje v muzikálech, nevzdává to s přípravami sólové desky a teď hodlá Česko reprezentovat v mezinárodní pěvecké soutěži.

Článek

Petr Kutheil v současné době hraje v pěti muzikálech. Stále ho můžete vidět v muzikálu Galileo, kde působí už dvanáct let: „Začínal jsem tady v takové malé roličce a pak jsem se vypracoval na roli Giordana Bruna. Bohouš Josef a Petr Kolář mají spoustu práce, tak mi ji přenechávají. Jsem tady pořád, ten muzikál byl můj první, takže ho miluju a diváky bych rád pozval. Hrajeme od čtvrtka do neděle,“ prozradil během rozhovoru zpěvák.

Právě muzikály jsou pro Petra Kutheila hlavním zdrojem obživy. Z naspořených financí krůček po krůčku investuje do příprav svého prvního studiového alba: „Moje deska se jmenuje Devět věcí. Já jsem strašně narazil, že si tu desku dotuju. Docházejí peníze, udělal jsem 3 klipy, chci se prezentovat jako sólový zpěvák, takže teď mám pauzičku. Načerpám finance díky muzikálům a pak udělám zase další věc. Až bude těch věcí devět jako název té desky, tak to bude všechno hotové,“ nevzdává se zpěvák.

Petr teď také dělá všechno pro to, aby mohl reprezentovat Českou republiku v mezinárodní pěvecké soutěži Intervize, která by mu pomohla i ohledně účinkování v Eurovizi. „V této soutěži hlasují fanoušci pomocí internetu o nejlepší klip a nejlepší písničku. U nás bylo porotou hudebníků vybráno deset klipů a singlů a já jsem byl mezi nimi a vyhrál jsem to. Dost jsem se snažil mezi fanoušky, mám radost že to vyšlo. Teď bude následovat to, že bude další kolo těch interpretů ze zemí, které vyhrály. Mimo jiné vítěz Intervize Mikolas Josef měl hodně hlasů. Pomohlo mu to do Eurovize.“

Zpěváka tak můžete aktuálně podpořit během finálového hlasování.

Celý rozhovor je součástí pořadu Slavní, který běží každý všední den v 19:50 na Televizi Seznam.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:
Petr Kutheil

Doporučované