Hlavní obsah

Na kolonu brazilského exprezidenta Luly da Silvy střílel neznámý útočník, všichni vyvázli bez zranění

Na kolonu brazilského exprezidenta Luly da Silvy střílel neznámý útočníkVideo: Veronika Krátká, AP

 

Reklama

Na kolonu bývalého brazilského prezidenta Luly da Silvy někdo střílel. Stalo se to při cestě napříč státem Paraná, když kolona cestovala v rámci prezidentské kampaně.

Článek

Prezidentskou kampaň odsouzené bývalé hlavy Brazílie Luize Inácia Luly da Silvy se kdosi pokusil narušit sérií výstřelů, které zasáhly autobusy jeho kolony. Útok se podle úřadů obešel bez zranění, informoval list Folha de Sao Paulo.

Během úterní večerní cesty jihobrazilským státem Paraná zasáhly dva ze tří autobusů kolony celkem čtyři výstřely. Dva z nich prostřelily karoserii, jeden rozbil okénko.

„Naše kolona je pronásledována fašistickými skupinami. Už házely vejce nebo kameny. Dnes začaly na autobus dokonce střílet,” napsal Lula na svém twitterovém účtu.

Levicový politik je podle průzkumů jasným favoritem říjnových voleb, ačkoli mu soud zatím nepravomocně vyměřil 12 let vězení za korupci a zřejmě bude mít zakázáno ve volbách kandidovat.

Dvaasedmdesátiletý Lula, který stál v čele Brazílie od ledna 2003 do ledna 2011, je považován za nejoblíbenějšího prezidenta v historii země. Za jeho vlády totiž tato největší latinskoamerická země zažila obrovský ekonomický rozkvět a miliony jejích obyvatel se díky jeho štědrým sociálním programům dostaly z bídy.

Reklama

Související témata:

Doporučované