Hlavní obsah

Na Kraví hoře v Brně vznikne u bazénu wellness za 68 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve sportovním areálu na Kraví hoře v Brně vznikne u bazénu wellness centrum a rozšíří se zázemí letního koupaliště. Stavební práce budou stát 68 milionů korun, uvedl v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Článek

Hotové by měly být v polovině roku 2023.

Ve sportovním areálu je krytý bazén s parní saunou a letní koupaliště. Brněnští radní vybrali firmu Komfort, která provede úpravy pro vznik wellness a rozšíří zázemí letního koupaliště. „Areál na Kraví hoře je oblíbeným místem pro sport a relaxaci. V létě sem míří lidé především na venkovní hřiště a letní koupaliště. V chladnějších dnech je využívanější krytý bazén a parní sauna,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Podle ní se rozšíří nabídky o nový wellness. „Úpravy čekají i samotnou budovu, dostaví se kanceláře a prostory šaten,“ řekla Vaňková.

Firma nabídla nejnižší cenu ve výši 68 milionů korun. Areál čekají dispoziční změny, firma osadí vířivé a ochlazovací bazénky a sauny. „Bude také vybudována nová zelená střecha, provedeny sanace železobetonové konstrukce a hydroizolace,“ řekl radní pro investice David Grund (ODS). Hotovo by podle něj mělo být nejpozději za 30 měsíců od předání staveniště, tedy v polovině roku 2023.

Nejdříve se rozšíří sociální zázemí letního koupaliště. „To by mělo být hotové do příští letní sezony. Poté budou následovat další práce, které však nebudou mít vliv na provoz krytého bazénu ani letního koupaliště,“ poznamenal starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS). Městská část sportovní a rekreační areál provozuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované