Hlavní obsah

Na Mostecku vznikne nový výrobní závod izolací za 260 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Havrani na Mostecku bude na jaře zahájena výstavba nového závodu na výrobu tepelných a kročejových izolací společnosti Fibran. Stavbu zajistí firma Trigema.

Článek

„Projekt vyjde téměř na 260 milionů korun, v severních Čechách díky tomu vzniknou nové pracovní příležitosti,“ uvedl mluvčí společnosti Trigema Radek Polák. Na Mostecku byla v únoru nejvyšší nezaměstnanost v Ústeckém kraji.

Závod bude mít po dokončení stavby plochu okolo 17.000 metrů čtverečních. Bude se skládat z výrobní haly, dále pak kanceláří či vrátnice. Nyní dělníci dělají terénní úpravy a další přípravné práce. Výstavba areálu začne na jaře, s dokončením se počítá na jaře 2022. Umístění výrobní linky se však plánuje již na letošní léto.

„Výstavba závodu společnosti Fibran zahrnuje nejen vybudování moderního pracoviště v podobě výrobní haly s laboratořemi, ale také sídlo společnosti. Jeho součástí bude vyhlídková plošina na celý areál, která bude na střeše administrativní budovy,“ řekl Radim Šponar, obchodní ředitel stavební společnosti Trigema Building.

Své závody mají v průmyslové zóně v Havrani třeba americký výrobce filtrů a filtračních vložek Advanced Filtration Systems Inc., producent hliníkových hlav do automobilových motorů Nemak, značka svíček Yankee Candle nebo závod na výrobu okenních prvků pro automobily HI-LEX Czech.

Reklama

Doporučované