Hlavní obsah

Na NeFestival v Ostravě nepřijedou dvě zahraniční kapely

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na akci NeFestival z produkce Colours of Ostrava nepřijedou dvě zahraniční kapely. Epidemiologická opatření to neumožní například kapele Dubioza kolektiv z Bosny.

Článek

Místo ní pořadatelé náhradu nenašli a nabízejí zájemcům Den s fanoušky. Lidé mohou využít příležitost a setkat se se členy organizačního týmu. ČTK to řekl mluvčí akce Jiří Sedlák.

NeFestival organizátoři Colours of Ostrava pořádají v termínu, kdy se měl původně konat letošní ročník Colours. Celý program vinou epidemie koronaviru přesunuli na rok 2021. Vstupenky zůstaly v platnosti. Na program NeFestivalu si lidé museli koupit jiné vstupenky.

Kapela Dubioza Kolektiv měla přijet z Bosny. Cestování mezi Bosnou a Českem ale není momentálně bezproblémové. Do potíží se dostala i estonská kapela Trad.Attack!, které letecká společnost nejprve zrušila let. Česko navíc podle Sedláka pro estonské úřady nepatří k nejbezpečnějším zemím.

„Obě kapely se snažily situaci vyřešit. Neúspěšně,“ řekl Sedlák. Dodal, že místo estonské skupiny vystoupí česká formace minus123minut.

NeFestival zahájí v Dolních Vítkovicích ve čtvrtek 16. července Cirk la Putyka a koncert kapely Tata Bojs. Zakončí jej pak program připravený pořadateli diskusního fóra Meltingpot, které se koná během Colours of Ostrava. „Na čtvrtek zbývají poslední volné vstupenky. Na další dny ještě jsou a budou k dispozici i na místě,“ uvedl Sedlák.

Reklama

Doporučované