Hlavní obsah

Na některých místech USA jsou teploty nižší než na Marsu, východ se připravuje na sněhový hurikán

Na některých místech na Floridě viděli bílou pokrývku na palmách a plážích vůbec poprvéVideo: AP

 

Reklama

Na rudé planetě v některých oblastech panují teploty kolem minus 19 stupňů Celsia. V New Hampshire na východě USA rtuť teploměrů klesla až k minus 35 stupňům.

Článek

Poslední dny jsou ve Spojených státech spojované s mimořádně chladným počasím, které svírá velkou část země už od vánočních svátků. Prozatím si mrazy vyžádaly nejméně 16 obětí.

Na některých místech jsou teploty dokonce nižší než na Marsu. Na rudé planetě v některých oblastech panují teploty kolem minus 19 stupňů Celsia - meteorologové nyní ze Spojených států hlásí ale i téměř dvojnásobný mráz. V New Hampshire na východě USA rtuť teploměrů klesla až k minus 35 stupňům.

New York a Boston se připravují na velkou sněhovou bouři s větry jako při hurikánu. Po celé zemi bylo kvůli počasí zrušeno více než 2 700 letů, newyorské letiště LaGuardia jich zrušilo dokonce devadesát procent.

V některých oblastech jihovýchodu země se obyvatelé setkali s bílou pokrývkou na palmách a plážích. Na místech jako je Florida to bylo vůbec poprvé, co sníh viděli. Ve floridském Tallahassee sněžilo po 28 letech. CNN to řekl meteorolog Michael Guy.

Na předměstí Detroitu umrzla šestadevadesátiletá žena, v Plantersville v Mississippi na následky mrazu zemřela pětačtyřicetiletá žena, kterou nalezli v bezvědomí na verandě. V Texasu zřejmě kvůli mrazivému počasí pak zahynuli dva bezdomovci.

Mrazivé počasí má vydržet do konce týdne. New York a Filadelfie očekávají pokles teplot o víkendu o další tři stupně. Nasněžit by pak mělo dalších 15 centimetrů.

Reklama

Doporučované