Hlavní obsah

Na obnovu kladenské pěší zóny je vypsaný tendr

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Na kompletní obnovu kladenské pěší zóny T. G. Masaryka je vypsaný tendr, termín zahájení prací ještě není určený.

Článek

Předpokládaná cena podle projektu je přibližně 70 milionů korun, přesná částka bude jasná až po vyhodnocení tendru ČTK to řekl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Podle dřívějších plánů město chystalo spuštění první etapy prací ještě letos, ale protože ještě není vybraný zhotovitel, není možné definitivní termín teď určit. „Někdo se může odvolat,“ uvedl primátor. Tendr se podle něj týká celé pěší zóny, ale úpravy budou rozdělené na etapy. Jako první má začít obnova ploch poblíž sokolovny v centru města, poté se úpravy budou postupně přesouvat směrem dolů, k Poštovnímu náměstí.

Pěší zónu nyní pokrývá zámková dlažba, nahradí ji nová, velkoformátová. Přibude zeleň i prvky takzvaného městského mobiliáře, tedy lavičky a koše. Řidičů se budou týkat změny vedení dopravy u sokolovny, vznikne malý kruhový objezd, kde se auta budou otáčet, protože už neprojedou kolem kina Sokol. Vedení města také dlouhodobě hledá budoucí využití bývalého kina Oko, které je přibližně uprostřed pěší zóny. Vzniknout by zde mohl kulturní prostor, ale například i byty či kanceláře.

Reklama

Doporučované