Hlavní obsah

Na opravované D1 u Velkého Meziříčí skončí omezení o víkendu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na dálnici D1 stavbaři dokončují dvouleté opravy úseku u Velkého Meziříčí. Dopravní omezení tam skončí o víkendu.

Článek

Opravy dálničního úseku mezi sjezdy na 141 a 146 kilometru u Velkého Meziříčí začaly loni na jaře. „V současnosti už probíhají dokončovací práce jen na mostě Vysočina, nejvyšším mostě na D1,“ uvedla stavební firma Metrostav Infrastructure, která práce na těchto skoro šesti kilometrech dálnice s mostem Vysočina zajišťuje. Příští rok by pracovníci ještě měli dělat novou protikorozní ochranu nosné konstrukce mostu ve směru na Brno. „Protože pracovat se bude výhradně pod mostem, stavba se obejde bez zásadních dopravních omezení,“ vyplývá ze sdělení společnosti Metrostav.

Součástí modernizovaného úseku měřícího 5,9 kilometru je podle firmy pět dálničních mostů a jeden nadjezd. Kvůli rozšíření vozovky dálnice v obou jízdních směrech o 75 centimetrů museli stavbaři rozšířit i mostovku mostu Vysočina vysokého okolo 77 metrů. Most přes údolí Oslavy je dlouhý 425 metrů. Tvoří ho dvě souběžné konstrukce, každá pro jeden směr dálnice.

Na D1 mezi Prahou a Brnem podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla budou v příštím týdnu stavby omezovat provoz už jen u Hvězdonic na 29. kilometru D1 a mezi Koberovicemi a Humpolcem. Nejdéle budou stavební dělníci v opravovaném úseku dálnice D1 mezi Koberovicemi na 81. kilometru a Humpolcem na 90. kilometru. Před zimní sezonou budou v tomto úseku práce ukončené do 6. prosince. Do té doby tam má podle Rýdla nejvyšší pohotovost zimní údržba.

Podle údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je cena zakázky podle smlouvy 1,583 miliardy korun bez daně.

Reklama

Doporučované