Hlavní obsah

Na Plzeň čeká v Římě překvapení. Sudí Listkiewicz, syn bývalého šéfa českých rozhodčích

Foto: flickr.com/sedziapilkarskipl, Dariusz Stonski

Tomasz Listkiewicz řídí fotbalové zápasy na mezinárodní scéně už více než deset let.

Reklama

Fotbalová Plzeň narazí ve druhém kole základních skupin Ligy mistrů na římské AS a také na syna Michała Listkiewicze, bývalého šéfa českých sudích.

Článek

Vedení Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) delegovalo na zápas Plzně v Římě s tamním AS polskou trojici rozhodčích. Hlavnímu sudímu Pawłu Raczkowskimu bude na lajně pomáhat také Tomasz Listkiewicz, syn bývalého českého šéfa rozhodčích.

Zkušený čtyřicetiletý asistent rozhodčího působí na mezinárodní scéně už více než deset let a pomáhal řídit i dva zápasy na letošním mistrovství světa v Rusku. V probíhající sezoně dokonce odřídil i jeden zápas ve velmi vysoko honorované saúdskoarabské lize.

Listkiewicz mává elitní zápasy společně s hlavním sudím Raczkowskim, který má v Itálii zajímavou statistiku. Pětatřicetiletý rozhodčí pískal italské týmy v evropských pohárech v šesti případech s bilancí čtyř výher a po jedné remíze a prohře pro kluby z Apeninského poloostrova.

Otec současného polského asistenta rozhodčího Michał ještě na jaře delegoval rozhodčí v české lize i na zápasy Plzně. Jenže po minulé sezoně se s polským expertem výkonný výbor Fotbalové asociace ČR rozloučil a nahradil jej Jozefem Chovancem.

O tom, že Listkiewiczův konec v českém fotbale neprobíhal úplně podle jeho představ svědčí i prohlášení Romana Berbra v pořadu Blikanec Tomáše Řepky. „Skončilo tady to polské neštěstí, které tady bylo v podobě Listkiewicze.“

Zápas Plzně s AS Řím se hraje od 21:00 v italské metropoli na Stadio Olimpico, duel vysílá televizní stanice O2TV Sport.

Podívejte se, co říkají před zápasem s AS Řím hráči Plzně

Video: Youtube.com/FCViktoriaPlzeň, Youtube.com

Reklama

Doporučované