Hlavní obsah

Na pražské burze ztrácela většina hlavních emisí v čele s Erste

Investiční stratég Dušan Jilčík popsal dnešní vývoj na pražské burze a jak dopadne zasedání amerického FEDu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza v úterý oslabila. Index PX klesl o 0,79 procenta na 1062,22 bodu. Nedařilo se většině hlavních emisí v čele s rakouskými finančními tituly. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Koruna dnes mírně ztrácela na obě hlavní světové měny.

Článek

Ze 12 emisí, které ovlivňují hodnotu indexu PX, uzavřely dnešní obchodování v plusu pouze dva. Dařilo se akciím textilky PFNonwovens, které posílily o 1,13 procenta, a cenným papírům likérky Stock. Akcie nápojářské firmy Kofola dnes uzavřely se stejným kurzem jako v pondělí.

Ke ztrátovým emisím se zařadila především Erste Bank a pojišťovna VIG. Akcie rakouské bankovní skupiny Erste, která ve středu oznámí hospodářské výsledky za druhý kvartál, dnes oslabily o 2,56 procenta na 845,80 koruny. Cenné papíry rovněž rakouské VIG zlevnily o 0,92 procenta na 593 korun.

Mimo finanční sektor se na burze nedařilo například akciím telekomunikační firmy O2 Czech republic. Jejich závěrečný kurz 218 korun za kus byl o 0,91 procenta nižší než při ranním začátku obchodování.

Koruna dnes mírně ztrácela na obě hlavní světové měny. Vůči euru od pondělního podvečera oslabila o čtyři haléře, a dnes kolem 17:00 se koruna obchodovala v kurzu 25,67 Kč/EUR. Na dolar ztratila česká měna haléř na 23,04 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované