Hlavní obsah

Na smíchovské náplavce bude v létě festival Divadla bratří Formanů

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na přelomu června a července se v Praze znovu odehraje open air festival Arena Divadla bratří Formanů. Stane se součástí nově zrekonstruované Smíchovské náplavky, kde bude kotvit také loď Tajemství.

Článek

Nabídne divadlo, nový cirkus, hudbu i vizuální tvorbu. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Dana Favaro.

Festival se uskuteční od 23. června do 3. července. Poprvé v České republice se na něm objeví katalánský soubor Los Galindos s představením UduL odehrávajícím se v tradiční mongolské jurtě. Znovu se bude uvádět Obludárium Divadla bratří Formanů a rodiny s dětmi si mohou vychutnat Šťastného prince od Matěje Formana a Divadla Lampion.

Ze spolupráce s Divadlem bratří Formanů vzniklo i dílo Iluzionista s Vojtou Švejdou v režii Petra Formana. Premiérově budou moci diváci spatřit inscenaci Vraky snů od Holektiv & Cink Cink Cirk. Přijedou i studenti z mezinárodní cirkusové školy v Toulouse. Vstup do areálu je po celou dobu konání festivalu zdarma a za dodržení všech bezpečnostních a hygienických opatření. Vstupenky už se prodávají, zatím platí, že zaplnit lze polovinu kapacity.

„Už jen možnost se sejít a realizovat představení, i když s omezenou kapacitou, je po tom náročném roce něco jako sen. Letos to není o tom mít nejlepší program, to vzhledem k situaci není možné, ale o touze hrát pro publikum. Samozřejmě ne za každou cenu, ale nám to teď smysluplné přijde,“ uvedl Petr Forman, umělecký ředitel festivalu Arena. Pro všechny návštěvníky je připravený doprovodný program v podobě dílen, koncertů na souši i na lodi a průběžných výstupů účinkujících v areálu festivalu.

Arena je festivalem divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby. Cílem festivalu je vytvořit další prostor v centru Prahy, který mohou návštěvníci využít ke kulturním zážitkům i k relaxaci. Festival se neopírá pouze o jeden žánr. Vedle nového cirkusu si dává za cíl představit i jiné formy divadla, které odpovídají posunu doby a vzniku nových médií, potřebám tvůrců mladé generace i nárokům publika, uvádějí pořadatelé.

Reklama

Doporučované