Hlavní obsah

Na Staroměstské náměstí se po loňském výpadku vrátí vánoční trhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí.

Na pražské Staroměstské náměstí se po loňském výpadku způsobeným pandemií nemoci covid-19 letos vrátí vánoční trhy. Začnou v sobotu 27. listopadu a potrvají do čtvrtka 6. ledna 2022.

Článek

„Rozsah a podoba trhů bude ještě upřesněna,“ sdělila Hana Tietze, mluvčí firmy Taiko, která pro město trhy pořádá. Vánoční strom by se měl slavnostně rozsvítit na Staroměstském náměstí v sobotu 27. listopadu. Ten zde loni sice také stál a svítil, ale město kvůli hygienickým opatřením od jeho slavnostního rozsvícení upustilo.

„Letos budeme moci opět nabídnout Pražanům i návštěvníkům metropole tradiční oslavy adventu v centru Prahy a přispět ke znovuzrození turistického ruchu v hlavním městě. V tuto chvíli vybíráme vhodný strom, který atmosféru Vánoc v srdci metropole podtrhne nejvíc. Oslovujeme také prodejce,“ uvedl předseda představenstva Taika Libor Votruba.

Vánoční trhy v loňském roce se kvůli covidové pandemii nekonaly nejen na Staroměstském, ale ani na nedalekém Václavském náměstí, kde obvykle rovněž bývají. Loni ani letos se pak neuskutečnily ani velikonoční trhy.

Doporučované