Hlavní obsah

Nakažlivější varianta kosí další zemi. 21 tisíc nakažených za den

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Indonésie za uplynulý den zaznamenala nejvíce nových případů koronavirové nákazy od začátku pandemie. Země eviduje nejvyšší počet koronavirových infekcí a úmrtí po nemoci covid-19 v jihovýchodní Asii.

Článek

Indonésie za uplynulý den zaznamenala 21 095 nových případů koronavirové nákazy, což je nejvíce od začátku pandemie. Dalších 358 lidí za stejnou dobu v Indonésii s nemocí covid-19 zemřelo. S odvoláním na údaje indonéského ministerstva zdravotnictví o tom informuje agentura Reuters.

Aktuální strmý nárůst počtu nakažených indonéské úřady přičítají rozšíření nakažlivější varianty koronaviru, která je známá jako delta a byla poprvé odhalena v Indii. Podle zjištění vědců tato varianta již převládá například v desetimilionové metropoli Jakartě.

Indonésie eviduje nejvyšší počet koronavirových infekcí a úmrtí po nemoci covid-19 v jihovýchodní Asii. V zemi s 270 miliony obyvatel se od začátku pandemie nákaza koronavirem potvrdila u více než dvou milionů lidí a 56 729 osob tam po covidu-19 zemřelo.

Řada expertů však ze zhoršující se situace viní rovněž indonéské úřady a přístup veřejnosti. Na konci muslimského postního měsíce ramadánu, tedy v první polovině května, například mnoho lidí ignorovalo zákaz cestování a vydalo se za svými blízkými, což do určité míry způsobila vláda špatnou komunikací a vysíláním zmatených signálů veřejnosti. Rostoucí počty nakažených jsou také přičítány nedostatku testování a trasování.

Reklama

Související témata:

Doporučované