Hlavní obsah

Náměšť nad Oslavou chystá opravu Palackého ulice, chce víc parkovacích míst

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Náměšť nad Oslavou na Třebíčsku připravuje rekonstrukci Palackého ulice. S její první částí asi za tři miliony korun chce začít ještě letos. Díky prvním úpravám se výrazně rozšíří parkovací možnosti v centru města.

Článek

Ulice se rozšíří na úkor předzahrádek rodinných domů. Majitelé domů městský pozemek užívali desítky let po ústním souhlasu tehdejšího národního výboru. Nyní souhlasili, aby se využil pro potřeby parkovacích stání. Radnice jim na své náklady vybuduje nové ploty na skutečné hranici pozemku.

„Domluva s majiteli byla perfektní, všichni ustoupí. Tím, že to užívali, je naší povinností jim ty ploty nahradit,“ řekl starosta města Vladimír Měrka (SNK).

Radnice dokončuje stavební povolení a pak vyhlásí výběrové řízení na dodavatele. Práce by se měly dělat až na podzim s ohledem na to, aby lidé mohli ze zahrádek sklidit to, co na nich pěstují.

Na rozšířené ulici bude po rekonstrukci místo pěti asi 25 parkovacích míst. Oprava ulice, jejíž součástí budou i nové povrchy parkovacích stání, bude pokračovat v příštím roce. Opravovat se před tím bude i kanalizace. Náklady ještě nebyly vyčísleny. „Byli bychom hodně rádi, kdyby to bylo do deseti milionů korun,“ řekl Měrka.

Pětitisícová Náměšť nad Oslavou hospodaří ročně zhruba se 190 miliony korun.

Reklama

Doporučované