Hlavní obsah

Námořník na základně Pearl Harbor zastřelil dva lidi i sebe

Foto: Twitter.com/Nimasema

Střelec byl identifikován jako námořník sloužící na jaderné ponorce USS Columbia (ilustrační foto).

Reklama

Útok se odehrál jen několik dní před výročím japonského útoku na základnu v roce 1941.

Článek

Útočník na americké vojenské základně Pearl Harbor na Havaji zastřelil dva lidi a jednoho dalšího zranil, poté spáchal sebevraždu. Oznámila to v noci na čtvrtek podle agentury Reuters americká armáda. O motivu činu se úřady nezmínily.

„Máme potvrzené dva mrtvé. Jeden člověk je ve stabilním stavu v nemocnici. Mohu rovněž informovat, že na následky střelného zranění, které si očividně sám způsobil, zemřel i střelec. Ten byl předběžně identifikován jako námořník sloužící na USS Columbia,“ citoval Reuters kontradmirála Roberta Chadwicka.

Identitu obětí armáda nezveřejnila, označila je ale za civilisty pracující pro ministerstvo obrany.

Incident se stal ve středu asi ve 14:30 místního času (čtvrtek 1:30 SEČ). Kvůli útoku byla základna uzavřena. Armáda podle portálu Hawaii News Now, který se odvolal na mluvčího základny, považuje útok za skončený a uvedla, že situaci má pod kontrolou.

Místní základnu, která se nachází zhruba 13 kilometrů od Honolulu, využívá námořnictvo i letectvo. Útok se odehrál tři dny před výročím japonského útoku na Pearl Harbor ze 7. prosince 1941. Po tomto činu vstoupily Spojené státy do druhé světové války, když vyhlásily válku Japonsku. Následně nacistické Německo s fašistickou Itálií, které stály po boku Japonska, společně vyhlásily válku USA.

Reklama

Doporučované