Hlavní obsah

Náš zvukař vždycky říkal: Jo, Dvořákovy svatby – dobrý večírky. Chodit, chodit!

Intimní zpovědi Michala Dvořáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Poučil jsem se z krizového vývoje… Ženit už se určitě popáté nebudu,“ odpovídá člen kapely Lucie a producent Michal Dvořák s úsměvem na otázku, jestli těch svateb nebylo přece jen na jednoho člověka už trošku moc.

Článek

Se svou stávající, čtvrtou manželkou Lucií má dva syny a klape jim to. Lucie je také z branže, vystupuje na diskotékách v Česku i v zahraničí pod uměleckým jménem DJ Lucca a pro práci svého muže má pochopení.

Sestavil jsem si rogalo a chtěl skočit z pátého patra. Aby kluci viděli, jak umím lítat – vzpomíná na své dětství Michal Dvořák.

Moje místa: Michal Dvořák.Video: Seznam Zprávy

V rozhovoru jsme zabrousili také k ne úplně příjemné kapitole Michalova života – v roce 2003 dostal z kapely Lucie padáka. Bral to jako křivdu? „Mě to strašně naštvalo, když mi to vlastně oznámili. Protože jsem i částečně dělal manažera kapele, tak mě to vlastně ranilo, protože to je jako kdyby ti sebrali tvoje dítě. Ale to trvalo jen chvíli a naštěstí se to vyfackovalo… V médiích jsme si řekli o sobě to nejhnusnější, co jsme dokázali a za půl roku už se každý staral jen sám o sebe a jelo se dál,“ říká Michal. Kapela ještě nějaký čas koncertovala bez něj, ale nakonec se rozpadla komplet. A dohromady se dala až po 10 letech.

Dlouhé přestávky Michal využil k práci na svém sólovém projektu Vivaldianno, se kterým postupně prorazil do světa a dnes objíždí koncertní pódia v Londýně, Soulu, Buenos Aires, ale i v Izraeli nebo Saúdské Arábii. „Myslím, že tam ten hlavní úspěch Vivaldianna je v tom, že hlavně Vivaldi byl dobrý skladatel, protože ten základ je určitě hudba Antonia Vivaldiho. A my jsme se pak snažili zachovat tu jeho původní myšlenku a ty jeho emoce, které jsem z té hudby cítil, ale zároveň je umocnit současnými výrazovými prostředky – moderními technologiemi, syntetizátory, samplery, kytarami…“ vysvětluje Michal Dvořák.

Více o jeho dalších ambiciózních plánech, ale například i o tom, proč se rozhodl stát stoprocentním abstinentem – a to v pořadu Intimní zpovědi.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý ve 20:30, hned po Mých místech.

Starší díly najdete na videoportálu Televize Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované