Hlavní obsah

Nastávající otec visel na drátech z janovského mostu. Myšlenka na naše dítě mu dodala sílu, je přesvědčená přítelkyně

„Je to zázrak, nic víc nelze říct. Držel se dvou drátů a zachránil si život.”Video: Twitter.com, Facebook.com

 

Reklama

Devětadvacetiletého Itala od pádu z janovského mostu zachránily vlastní ruce. Gianluca Ardini se s vykloubeným ramenem dlouhé hodiny držel za dráty zborcené konstrukce. Pod ním zela téměř dvacetimetrová propast. Sílu mu prý dodala myšlenka na dosud nenarozené dítě.

Článek

„Je to zázrak, nic víc nelze říct. Držel se dvou drátů a zachránil si život,” citovala s odkazem na italská média Ardiniho přítelkyni Giulii Organovou televize Sky News. Osmadvacetiletá žena je v osmém měsíci těhotenství. „V září se stane otcem. Věřím, že to byl jeden z důvodů, proč se udržel. Myšlenka na naše dítě mu dodala sílu,” uvedla Ardiniho přítelkyně.

Podle janovských médií jel Ardini přes most společně se svým kolegou z práce Luigim Altadonnou. V momentě kolapsu mostu před sebou měli poslední cestu při dodávkách zboží zákazníkům před koncem pracovní doby.

Jejich automobil se po zborcení mostu propadl, načež ho zachytily a sevřely sutiny. Oba muži podle médií z auta vypadli. Ardinimu se i přes vykloubené rameno podařilo několik hodin držet drátů, které sloužily jako podpora betonové konstrukce.

Podle jeho přítelkyně mu záchranáři při vyprošťování ze strachu před dalším kolapsem mostu zakázali jakýkoliv pohyb. Po úspěšném vyproštění záchranáři Ardiniho převezli do nemocnice, kde podstoupil operaci ramene.

Ardiniho kolega Luigi Altadonna podobné štěstí neměl. Otec čtyř dětí podle italských médií po pádu z mostu zemřel.

Reklama

Související témata:

Doporučované