Hlavní obsah

Nečasová slavila s Klausem narozeniny a soudu došla trpělivost

Nečasová se zúčastnila oslavy Klausových narozenin. Soudu už její omluvenky nestačí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Soudkyně už Nečasové řekla, že její omluvenky z jednání na začátku června nepovažuje za dostatečné.

Článek

Bývalá sekretářka a nyní manželka někdejšího premiéra Petra Nečase Jana se sice na jaře ze zdravotních důvodů omluvila z několika soudních jednání, kde figuruje jako obžalovaná, po prázdninách však její účasti nic nebrání.

Jejím zdravotním stavem se totiž zabývá soudkyně Pavla Hájková, která případ Jany Nečasové řeší. Tím spíše, že Nečasovou v pondělí vyfotografovali na oslavě narozenin bývalého prezidenta Václava Klause. Zaznamenali ji při debatě se současným prezidentem Milošem Zemanem a šéfkou Energetického regulačního úřadu Alenou Vitáskovou.

Místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Dana Šindelářová na dotaz Seznamu uvedla, že si soud vyžádal zdravotní zprávu Nečasové. A ošetřující lékař uvedl, že její stav se zlepšil a tak v září, kdy je naplánované další líčení, by již Nečasová měla k soudu přijít.

„Pokud byla obžalovaná spatřena na oslavě narozenin bývalého prezidenta Václava Klause, pak sama dává najevo, že je zřejmě v takové zdravotní kondici, která, pokud jí umožňuje její osobní účast na akci mimo její bydliště, pak jí zcela jistě umožní i její osobní účast u soudního jednání,“ prohlásila Šindelářová.

Její kolegyně – soudkyně Hájková – již Nečasové řekla, že její omluvenky z jednání na začátku června nepovažuje za dostatečné.

„Ani z potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti, ani z přiložené lékařské zprávy od ošetřujícího lékaře obžalované nevyplývá, že by obžalovaná nebyla schopna účasti u hlavního líčení,“ dodala Šindelářová. Soud tak vyzval advokáta Nečasové Eduarda Brunu, aby jeho klientka doložila další dokumenty o své nemoci.

Obvodní soud pro Prahu 1 řeší dva případy, v nichž figuruje Jana Nečasová. Jde o sledování první manželky expremiéra Nečase Radky Nečasové a ještě o kauzu, kdy podle obžaloby neuhradila daň za luxusní dary, které dostala od vlivných českých manažerů.

Reklama

Související témata:
Neschopnost
Omluvenka

Doporučované