Hlavní obsah

„Nechytněte to.“ Vzkazy z první linie, která se chystá na katastrofu

Terén Kristiny Cirokové: Nesemknuti. Pátrali jsme, proč teď koronavirová krize Čechy nespojila.Video: Kristina Ciroková

 

Reklama

Reportérka Kristina Ciroková natáčela v první linii. Lékařů, sester i pacientů se ptala, co teď zažívají. A jak vnímají nechuť společnosti znovu se kvůli nákaze uskromnit. Jakou roli v tom sehráli politici?

Článek

Česko sužuje druhá vlna koronaviru a situace začíná být vážná především v nemocnicích. Zdravotníci jsou už teď unavení – psychicky i fyzicky.

„Situace je těžká, protože personálu je málo a té práce stále přibývá. Stále musíme dělat přesčasy,“ popisuje podmínky zdravotní bratr Ivan Hrkel z infekční kliniky Nemocnice Na Bulovce.

„Člověk přijde vyplivlý… Není to jednoduché,“ doplňuje jeho slova kolegyně, zdravotní sestra Eva Bolebruchová.

Právě v Nemocnici Na Bulovce vznikal nový díl publicistického pořadu Terén, který mapuje, jak se nemocnice připravují na nápor pacientů. A hledá odpovědi na otázku, proč českou společnost ani koronavirová krize nespojila a jakou roli v tom hrají politici.

Promluvili i ti, kteří již onemocnění prodělali: s nadhledem sobě vlastním herec Petr Čtvrtníček, který s covidem-19 ležel v pražské motolské nemocnici, nebo europoslanec Jiří Pospíšil.

Podrobnosti v úvodním videu.

Starší díly pořadu Terén Kristiny Cirokové najdete v odkazech pod článkem.

Petr Čtvrtníček sehrál během natáčení rozhovoru pro Terén drobnou scénku – co vzkazuje všem, kteří mají covid-19 za chřipčičku? Podívejte se:

Video: Uzdravený Čtvrtníček poslal vzkaz Klausovi a Šmuclerovi.Video: Kristina Ciroková, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované