Hlavní obsah

Nedovolená manipulace se vzorky ruské biatlonistky. Podezření z dopingu ji nepustilo na trať

Dopingové kauzy ruských sportovců.

 

Reklama

Na trať biatlonového sprintu žen v pátek nesmí Ruska Glazyrinová. Problémy ruských sportovců s dopingem nemají konce.

Článek

Studená dopingová válka, jak média překřtila ostrý start biatlonového šampionátu v rakouském Hochfilzenu, přinesla nové dějství. Tentokrát není jeho hlavním hrdinou Francouz Martin Fourcade, ale ruská reprezentantka a soupeřka Gabriely Koukalové.

Mezinárodní biatlonová unie krátce před startem pátečního sprintu žen provizorně suspendovala Jekatěrinu Glazyrinovou kvůli podezření z dopingu.

Ukazuje se, že potíže ruských sportovců s dopingem (podívejte se na přehled ve videu nahoře v tomto článku) nekončí.

Studio Seznam zprávy o ruském dopingu a výhrůžkách Gabriele Koukalové:

Studio Seznam Zprávy: Doping ruských sportovců.

Glazyrinová, devětadvacetiletá účastnice zimních olympijských her v Soči 2014, je jedním z 31 ruských biatlonistů, o kterých se ve spojitosti s organizovaným dopingem v Rusku zmiňovala druhá zpráva Světové antidopingové agentury (WADA).

Podle vyšetřování zvláštní komise mohlo několik vzorků Glazyrinové obsahovat zakázané látky, s nimiž bylo následně nedovoleně manipulováno.

O studené válce se mluví kvůli konfliktu, který měl při prvním závodě šampionátu - při smíšených štafetách - biatlonový mág a favorit soutěží Fourcade s ruským týmem. Fourcade je znám jako hlasitý kritik ruských dopingových metod. V závodě se dostal do konfliktu hned se dvěma ruskými soupeři, Šipulinem a Loginovem. Šipulina drsně zakřižoval v cílové rovině, Loginova poslal k zemi při předávce štafety hůlkou.

Loginov startoval poprvé po dvouletém dopingovém trestu.

Při předávání medailí Rusové odmítli Fourcadovi podat ruku, on na oplátku na protest odešel ze stupňů vítězů. Ostrá výměna názorů pokračovala i na tiskové konferenci po závodě.

Reklama

Doporučované