Hlavní obsah

Nedvědův Juventus hledá nového trenéra, poslední duel pod Allegrim dnes v přenosu Televize Seznam

Jisté je jen jedno, a sice, že Massimiliano Allegri (vlevo) povede dnes Juventus do boje naposledy. O tom, kdo ho na lavičce turínského klubu nahradí, se čile spekuluje.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Pavel Nedvěd je opět v plné práci. Mistrovský Juventus, ve kterém zastává roli viceprezidenta, se dnes loučí se sezonou Serie A na stadionu Sampdorie Janov, tedy klubu, kde působí i český reprezentant Jakub Jankto. Co je podstatné: Juventus povede do boje naposledy Massimiliano Allegri a italská média se předhánějí v tipech, kdo by ho mohl nahradit. Zápas vysílá Televize Seznam od 17:45. A hostem studia bude úspěšný mládežnický trenér a otec českého reprezentanta Antonín Barák starší.

Článek

Příznivci Juventusu už ale s velkým zájmem čekají na to, co se bude dít po sezoně. Není totiž tajemstvím společné rozhodnutí šéfů klubu a trenéra Massimiliana Allegriho, že se po utkání, po 5 letech spolupráce, která přinesla 5 titulů a 2 finále Ligy mistrů, jejich cesty rozejdou.

A to přesto, že Allegriho vázala ke klubu ještě roční smlouva. Jenže projekt „s Cristianem Ronaldem konečně za výhrou v Lize mistrů“ nevyšel, mladíci z Ajaxu turínské matadory zaskočili. A tak se bude hledat zase nová cesta.

Allegriho spojovala fotbalová média například s Paris SG, ale tam v sobotu prodloužili kontrakt německému kouči Thomasi Tuchelovi, takže momentálně vede Allegriho údajná „nejžhavější stopa“ do Milána. Anebo do AS Řím.

Mnohem pozorněji se však média věnují hledání nového trenéra Juventusu. Momentálně favorizují Maurizia Sarriho, kterého ve středu čeká na lavičce Chelsea finále Evropské ligy v Baku proti Arsenalu.

Za 5 milionů liber by ho Chelsea údajně byla ochotna Juventusu uvolnit. Už se začalo spekulovat i o trenérově ročním platu 6 milionů eur a o možnosti, že by s sebou přivedl útočníka Gonzala Higuaina. A Chelsea by pak mohl převzít například Frank Lampard.

Sledujte nedělní přenos na Televizi Seznam

Sampdoria Janov – Juventus Turín

V neděli 26. 5. od 17:45 na Televizi Seznam

Komentují Jaromír Bosák a Michal Micka, studio moderuje Jiří Hošek, uvítá v něm Luďka Mádla a Antonína Baráka.

Potvrzeného však zatím není nic. Zato se celý týden na řadě míst světa vyvracely jiné alternativy. V první řadě tvrzení jedné italské rozhlasové stanice, že si s Juventusem domluvil čtyřletý kontrakt Pep Guardiola.

Alberto Galassi, člen představenstva Manchesteru City, označil úvahy o odchodu katalánského trenéra od týmu mistra Premier League za naprostý nesmysl. „Mluvil jsem o tom i s viceprezidentem Juventusu Pavlem Nedvědem a společně jsme se tomu velmi zasmáli. Je mi fanoušků Juve líto, ale trenéra budou muset hledat někde jinde.“

Možnost svého odchodu do Turína s díky, zato kategoricky, vyloučili Mauricio Pochettino z Tottenhamu i Didier Deschamps, který se vyjádřil, že opravdu neexistují dveře, jimiž by nyní odcházel od francouzské reprezentace.

Příliš připomínána už není ani alternativa návratu Antonia Conteho.

V rámci Serie A bývají jako alternativy pro Juventus zmiňováni Simone Inzaghi a Siniša Mihajlovič, kteří nyní debatují o své další trenérské budoucnosti s Laziem, respektive s Bolognou. Mimochodem setrvání Srba Mihajloviče v Bologni by si velmi přál český reprezentant Ladislav Krejčí, který v klubu působí.

Cristiano Ronaldo prý měl ztratit slovo za svého portugalského krajana Jose Mourinha, ale ten je podle italských médií v zemi natolik spojen s Interem a natolik nezapomenutelně se před lety „pošťuchoval“ s fanoušky Juventusu, že si jeho příchod do Turína neumí příliš představit.

A až se v Juventusu vyřeší otázka obsazení pozice trenéra, podívá se klub dozajista i na hráčský trh. Sergio Ramos už se zase rozhádal s prezidentem Realu Florentinem Pérezem, a tak se hned začalo spekulovat o stoperově odchodu do Manchesteru United či do Juventusu. Bez umístěnky je momentálně James Rodriguez, kterého už nechtějí v Bayernu, kde dosud hostoval, ani na San Bernabeu, kam by se měl vracet.

Nejen Juventus, ale celý fotbalový svět čeká, zdá se, velmi horké léto plné velkých přestupů.

Blíže k dnešnímu utkání: Na deváté pozici Sampdorie v tabulce Serie A už se nic nezmění. Jakub Jankto v průběhu sezony naskočil zatím do 25 duelů Serie A, byť často jako střídající hráč – a starty střádal po minutách. V posledních 10 duelech se alespoň na chvíli objevil pokaždé.

Hlavní pozornost domácího publika bude ale tentokrát každopádně směřována na Fabia Quagliarellu, útočníka, který se ve 36 letech stane podle všeho králem střelců. Zatím zaznamenal 26 zásahů, o 4 více než Piatek se Zapatou, o 5 více než Cristiano Ronaldo. Toho již mimochodem ocenili jako největší hvězdu tohoto ročníku ligové soutěže:

Portugalská megastar v Janově podle všeho nenastoupí, trenér Massimiliano Allegri na tiskové konferenci oznámil, že hlavní hvězda týmu už se bude věnovat odpočinku.

Vedle přímých přenosů a sestřihů z nejlepších evropských soutěží vám Televize Seznam nabízí i fotbalový magazín Jiná liga. Pusťte si jeho nejnovější 9. díl o zdraví fotbalistů. Uvidíte v něm vedle jiných i Vladimíra Šmicera, Jana Rajnocha či Davida Lischku.Video: Seznam Zprávy

Operace kolena čeká Wojciecha Szczesneho, suspendováni jsou Bernadeschi s Matuidim, na seznamu zraněných se vyskytují Mario Mandžukič, Douglas Costa, Mattia Perin, Sami Khedira a Giorgio Chiellini.

Hlavními hvězdami Juventusu v utkání by tedy asi měli být Paulo Dybala, který v týdnu potvrdil, že chce v Juventusu setrvat, a mladý Moise Keane.

Reklama

Související témata:

Doporučované