Hlavní obsah

Neexistující mluvčí Haška je pro policii neexistující případ

Případ neexistující mluvčí Michala Haška policie odložilaVideo: Jakub Říha

 

Reklama

Policie neshledala, že by v případu okolo neexistující mluvčí bývalého hejtmana Michala Haška došlo k porušení zákona. Proto jej odložila.

Článek

Policie odložila případ spolupráce Jihomoravského kraje a firem kolem odsouzené lobbistky Jany Mrencové, které zajišťovaly propagaci kraje.

„Trestný čin se nestal. Policie mě o odložení případu informovala v pátek," řekl pro Seznam Zprávy státní zástupce Jan Petrásek. Bližší informace sdělí poté, až se seznámí s usnesením.

Policie vyšetřovala podezření, že firmy inkasovaly za působnosti bývalého hejtmana Michala Haška (ČSSD) peníze za neodvedenou práci. Tedy, zda nebyly porušeny povinnosti při správě cizího majetku, v tomto případě kraje.

Trestní řízení bylo vedeno proti neznámému pachateli. Případem se zabývala Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Hašek se svěřil agentuře ČTK, že je za rozhodnutí rád.

Firmy Marketingové centrum Profil a Producentské centrum Profil inkasovaly podle bývalé mluvčí kraje Denisy Kapitančikové peníze za neodvedenou práci. Podle ní pracovníci krajského tiskového odboru posílali Mrencové vlastní vypracované zprávy a fotky, na které pak Mrencová údajně vystavovala faktury. S oběma firmami kraj uzavřel smlouvy na služby za 3,75 milionu korun. Smlouvy zkontroloval Jihomoravský kraj a řešil je i kontrolní výbor krajského zastupitelstva, který v nich však nenašel žádná pochybení.

Reklama

Související témata:

Doporučované