Hlavní obsah

Nehoda na Ryder Cupu: Golfista Koepka trefil míčkem divačku do oka. Oslepla a chce se soudit

Golfová fanynka Corine Remandová oslepla na pravé oko poté, co ji při Ryder Cupu zasáhl odpálený míček Brookse Koepky.Video: Lucie Hrdličková, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Golfová fanynka Corine Remandová oslepla na pravé oko poté, co ji při Ryder Cupu zasáhl odpálený míček Brookse Koepky. Kritizuje organizátory turnaje u Paříže a plánuje se soudit.

Článek

Kaňku na letošním Ryder Cupu zanechala nehoda, ke které došlo hned první den turnaje. Americký hráč Brooks Koepka po odpalu trefil míčkem do pravého oka návštěvnici turnaje Corine Remandovou. Divačka, která do Francie přicestovala z Egypta se svým manželem, ztratila v zasaženém oku zrak. Po propuštění z nemocnice oznámila, že se chce soudit a má v plánu začít situaci řešit se svým právníkem.

Vyšetření ukázalo, že oční bulva Remandové při nárazu míčku explodovala. Doktorům se podařilo ji sešít dohromady, zrak devětačtyřicetileté ženě ale zachránit nedokázali. Kromě toho utrpěla zlomeninu očního důlku.

„Stalo se to tak rychle, že jsem ani necítila žádnou bolest, když mě míček uhodil,” řekla agentuře AFP Remandová, která si uvědomila, co se stalo, až když viděla krev. Organizátory slavného turnaje kritizuje především za to, že se o ní po neštěstí nezajímali a tvrdí, že dav diváků nikdo neupozornil, že míček po odpalu letí přímo k nim. Po organizátorech bude požadovat především uhrazení všech léčebných výdajů. Představitelé European Tour, která byla spolupořadatelem turnaje, uvedli, že plánují nehodu sami vyšetřit.

Remandová naopak ocenila trojnásobného major šampiona Koepku, který se šel podívat, co jeho rána způsobila a aniž by si uvědomoval vážnost situace, daroval spolu s omluvou zasažené ženě svou podepsanou rukavici. „Je těžké golfový míček kontrolovat, především ze vzdálenosti 300 yardů. Fanoušci jsou navíc často velmi blízko herního pole,” řekl po incidentu osmadvacetiletý golfista.

Reklama

Související témata:
Brooks Koepka

Doporučované