Hlavní obsah

Nejbláznivější den v dějinách Premier League a komunistický Cafú

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Kdoví, zda se norský kouč Manchester United Ole Gunnar Solskjaer ještě po reprezentační přestávce na lavičku slavného klubu vrátí. Tottenham deklasoval United na liduprázdném Old Trafford 6:1.

Reklama

Článek

Na neděli 4. října 2020 hned tak nezapomenou příznivci Tottenhamu, Aston Villy, Manchesteru United a Liverpoolu. Nejslavnější týmy anglické ligy schytaly nevídané debakly – inkasovaly 6, respektive 7 gólů.

„Nenormální výsledky mohou být v letošní sezoně novou normou,“ utrousil na adresu porážky United s Tottenhamem 1:6 a zejména demolici mistrovského Liverpoolu 7:2 na hřišti Aston Villy fotbalový expert Seznam Zpráv Luděk Mádl. Zatímco debakl LFC se dá označit za „blikanec“, za kombinaci nezodpovědné obrany Reds a nebojácného, přímočarého výkonu Villans, prohra Manchesteru United má hlubší příčiny, které se nedají tak snadno odstranit.

„Proti až komediálně vystupující obraně United by se snad prosadila i Příbram,“ shodují se v aktuální epizodě podcastu Angličan Jiří Hošek, Luděk Mádl a Karel Häring. Situace norského manažera Solskjaera na lavičce United je podle nich nejspíš neudržitelná.

„Zkratka OGS bude kromě Ole Gunnar Solskjaer znamenat Ole Gunnar Sacked, Ole Gunnar Vyhozený,“ glosoval hostitel Angličana Hošek. Podle diskutujících by bylo nejlogičtější, aby se Norovým nástupcem stal Argentinec Mauricio Pochettino, který do loňského podzimu vedl Tottenham.

„Vím, že člověk musí mít nastavený určitý filtr, když mluví v televizi, ale tohle prostě byla ostuda. Gary Neville říká, že kapitán Maguire potřebuje pauzu, kterou mu teď umožní reprezentační přestávka, ale co takhle ho prostě vyndat ze sestavy? Hráči zklamali všechny fanoušky United a není pro to omluva,“ prohlásil pro televizi Sky Sports bývalý obránce Manchesteru United Patrice Evra.

Šéfredaktor časopisu Football Club Karel Häring považuje za doklad diletantství klubového vedení, že v přestupním období pořádá hon na ofenzivního hráče Jadona Sancha z Dortmundu, místo aby se pokusilo vyztužit zadní řady. V nich působil nejdražší obránce světa a kapitán Manchesteru United Harry Maguire neskutečně zmateným a pomalým dojmem. Na webu BBC si od čtenářů vysloužil průměrnou známku 1,85 z 10 možných, což je suverénně nejméně ze všech hráčů v letošní sezoně.

Angličan rovněž vysekl poklonu českému reprezentantovi Vladimíru Coufalovi, který v prvním soutěžním zápase v Premier League hladce „zaplul“ do sestavy West Hamu a pomohl k přesvědčivé výhře Kladivářů. Výkon „komunistického Cafúa“, jak českého beka překřtil jeden z fandů Hammers na sociálních sítích, působil dojmem, jako by Coufal za West Ham nastupoval už několik sezon. Jeho příchod z pražské Slavie za uváděných 6 milionů eur považuje trio Häring, Mádl a Hošek za velmi dobrý byznys pro obě strany. Jiří Hošek neopomněl pochválit fakt, že se Coufal hned od začátku svého angažmá snaží mluvit anglicky, což je nejen v očích fanoušků velké plus.

Naopak velké minus si vysloužil management Arsenalu, který podle serveru The Athletic po 27 letech propustil muže nosícího kostým klubového maskota, ještěra Gunnerosaura. Důvodem mají být úsporná opatření. S vědomím toho, že nehrající záložník Gunners Mesut Özil pobírá týdně 350 000 liber v podstatě za nic a nechce si snížit plat ani o jednu penci, je tenhle krok šokující. „Je to ostuda. Kostým Gunnerosaura by si měl obléci právě pan Özil,“ uzavřel fanoušek Arsenalu Luděk Mádl.

Celou epizodu Angličana si poslechněte v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované