Hlavní obsah

Největší obchod v dějinách českých vysílacích práv. Koupí šéf sportu v O2 TV Bosáka, nebo Čapka?

Jak bude fotbal na O2 TV vypadat?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kolik televize za práva dala, nechtěl ředitel zveřejnit. Jde ale podle něj o historicky nejvyšší kontrakt. „Divák pochopil, že pokud chce vidět kvalitní fotbal, tak jako všude ve světě, tak ví, že si za něj musí platit,” nebojí se Marek Kindernay odlivu fanoušků. Další metou jsou pro něj práva na Premier League.

Článek

Budeme vyrábět čtyři přímé přenosy Fortuna ligy v televizní HD kvalitě, další zápasy pak fanoušci najdou on-line, slibuje ředitel sportovních programů O2 TV Marek Kindernay v Rozhovoru dne TV Seznam. Nový majitel fotbalových práv plánuje nabídnout zápasy v takzvané multidimenzi. Diváci budou mít možnost zpětného zhlédnutí nebo volby úhlu kamer.

Fotbalové přenosy bude od příštího roku odbavovat 12 komentátorů s hlavní tváří sportovní redakce O2 TV, kterou je Petr Svěcený. Novou posilou je sportovní reportérka Monika Čuhelová. Jestli bude chtít televize angažovat i hvězdy ČT Jaromíra Bosáka, nebo Pavla Čapka, Marek Kindernay komentoval slovy, že „nevylučuje vůbec nic”.

Podle dohody zbývá jeden zápas, který bude moci vysílat i jiná televize. Jednání zatím nejsou dokončená, není tak jisté, jestli tahle možnost zůstane i dál veřejnoprávní České televizi. O2 TV si vyhradila, že to bude ona, kdo volně šiřitelný zápas vybere. „Ty nejkvalitnější zápasy budou za tou placenou bránou. Nicméně i tak zůstane řada kvalitních zápasů,” popsal Marek Kindernay.

Reklama

Doporučované