Hlavní obsah

Vulgarity? Hodně kolegů kvůli nim odmítlo v Dabing Street hrát, říká hvězda populárního seriálu

Trpěla „naprostým nedostatkem sebevědomí”. Jak se z Kláry Melíškové stala jedna z největších hereckých hvězd?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka Klára Melíšková jde v posledních letech z role do role. Diváci ji právě vídají v hlavní roli mimořádně úspěšného seriálu z prostředí dabingového studia. Do zákulisí herecké práce dává nahlédnout i v nové hře Dejvického divadla Vražda krále Gonzaga.

Článek

„Ve dvou věcech jsou Češi skutečně dobří: v pití alkoholu a dabingu,” zní podtitul hry Petra Zelenky Dabing Street, která se s velkým úspěchem hraje v pražském Dejvickém divadle už šestým rokem. Od začátku roku ji mohou diváci vídat v podobě dvanáctidílného televizního seriálu.

„Herci na sebe řvou, zažívám obrovsky vypjaté vztahy, brečí se, křičí, řeší se osobní věci. Dokonce jsem jednou brečela na záchodě,” popisuje Klára Melíšková to, jak se podobá populární seriál realitě divadla a natáčení.

Představitelka majitelky dabingového studia se ve Výzvě také rozpovídá o tom, jak je to s vulgaritami, kterými se televizní seriál jen hemží.

„Viktor Preiss a Jiří Bartoška byli jedni z mála, kdo na to přistoupili. Byla řada kolegů, kteří to kvůli sprostým slovům odmítli. Měli problém vystupovat sami za sebe,” popisuje Melíšková, jak těžké bylo angažovat v seriálu ČT známé herecké hvězdy.

Od nízkého sebevědomí k hereckému úspěchu

Klára Melíšková patří k nejúspěšnějším herečkám současnosti. Kromě televizních seriálů (například cyklus detektivek s policistkou Výrovou) hraje často i ve filmech (za své role dostala už tři České lvy) a v domovském Dejvickém divadle, kterému je věrná už dvaadvacet let.

V poslední premiéře divadla, hře Vražda krále Gonzaga, se svěřuje se svými pochybnostmi, které ji v minulosti trápily. „Když jsem se přestala bát, začaly mi chodit role. To začalo asi před pěti lety, teprve, když jsem ty strachy v sobě zpracovala. Ten nedostatek sebevědomí a pocit, že se na herečku vůbec nehodím,” popisuje Melíšková.

Jaký má podle ní smysl, když se divadlo zabývá aktuálními politickými tématy? A proč ji vyděsilo znovuzvolení Miloše Zemana prezidentem? Rozhovor s Klárou Melíškovou sledujte ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované