Hlavní obsah

Nejvyšší americký tobogán je na Bahamách. Soukromý ostrov plný zábavy stál přes pět miliard

Nejvyšší tobogán v USA vyrostl na Bahamách.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Plavební společnost Royal Caribbean International otevřela svůj soukromý ostrov Perfect Day at CocoCay turistům. Do malého kousku země jihovýchodně od Floridy investovala čtvrt miliardy dolarů. Postavila za to mimo jiné turistické atrakce jako nejvyšší tobogán ve Spojených státech nebo adrenalinový sjezd po ocelovém laně o délce téměř půl kilometru.

Článek

Rozkládá se na třech tisících metrech čtverečních. Pro představu je to akorát tak dost místa, aby na něm vedle sebe mohly parkovat dva Boeingy 737–800.

Soukromý ostrov alias zábavní park stál plavební společnost Royal Caribbean International přesně 250 milionů dolarů, v přepočtu tedy asi 5,75 miliardy korun. Turistům se oficiálně otevřel minulý týden, některé atrakce však čeká spuštění až v letošním prosinci.

Půlkilometrová atrakce zip-line nebo největší bazén v Karibiku

Celý ostrov se dělí na dvě hlavní části. Tou první je vodní park Thrill Waterpark. Přes 40 metrů vysoko do nebe z něj jako dominanta Perfect Day at CocoCay ční tobogán Daredevil’s Peak, který je podle samotné plavební společnosti nejvyšším ve Spojených státech. Celkem se na ostrově nachází 13 vodních skluzavek.

Dalším z adrenalinových zážitků, který Royal Caribbean International ve svém zábavním parku nabízí, je bezmála 500 metrů dlouhá atrakce zip-line – mobilní lanová dráha – nebo také heliový balon Up and Away, vznášející se nad ostrovem ve výšce téměř 140 metrů.

Druhou hlavní částí Perfect Day at CocoCay je zóna Chill Island. V té se nachází laguna Oasis, která je podle magazínu Business Insider největším sladkovodním bazénem v Karibiku. Na něm je pro turisty k dispozice plovoucí bar. Součástí zóny je pak třeba také restaurace Chill Grill nebo klub Coco Beach.

Soukromý ostrov se nachází na Bahamách, asi 380 kilometrů jihovýchodně od floridského přístavu Port Canaveral nedaleko Melbourne.

Reklama

Doporučované